Čigrinski končno pri Barceloni

Ukrajinec Dmitro Čikrinski je končno podpisal pogodbo s katalonskimi velikani in zmagovalci Lige prvakov, ekipo Barcelone. Nizozemec Arjen Robben pa se po podatkih španskih medijev seli v bavarsko prestolnico k Bayernu.

Objavljeno
27. avgust 2009 16.38
Lu.Š.
Lu.Š.
Barcelona - Več kot mesec dni dolga prestopna saga, ki se je dogajala med Šahtarjem iz Ukrajine ter Barcelono, je vendarle končana. Pri Barceloni so javno oznanili, da je ukrajinski reprezentant in igralec Šahtarja Dmitro Čigrinski, prestopil v njihove vrste in tako postal četrta okrepitev Barcelone. Koliko bo Ukrajinec zaslužil pri Barceloni še ni znano, po neuradnih podatkih je bil prestop "težak" 25 milijonov evrov, Čigrinski pa naj bi podpisal petletno pogodbo.

Čigrinski je za ukrajinsko reprezentanco odigral 19 tekem, lansko leto pa je bil glavni mož Šahtarja. Bil je najzaslužnejši za zmago njegove ekipe v finalu pokala UEFA lansko leto, ko so ukrajinci ugnali Werder iz Bremna.

Robben blizu bavarske prestolnice
Potem, ko je včeraj na plano prišla novica, da Wesley Sneijder zapušča Real Madrid, je zdaj "na tapeti" se še nizozemec in sicer Arjen Robben. Robben naj bi se dogovoril z Bayernom iz Munchena in prestopil k Nemcem za 25 milijonov evrov. Madridski Real že dolgo lovi Francka Riberyja in morda bi prav Robben malce omehčal Bavarce in omogočil pričakovani prestop Riberyja v Real.