Čilić povsem nadigral Nadala

V polfinalu OP Kitajske je Rafael Nadal klonil proti Hrvatu Marinu Čiliću, ki se bo v finalu pomeril z Srbom Novakom Djokovićem. Za zmago med ženskami pa se bosta borili Agnieszka Radwanska in Svetlana Kuznjecova.

Objavljeno
10. oktober 2009 12.29
Da. O./Ti. Kr.
Da. O./Ti. Kr.
Peking - Hrvaški tenisač Marin Čilić je v polfinalu odprtega prvenstva Kitajske presenetljivo ugnal drugega igralca sveta Rafaela Nadala. Nepričakovana zmaga Čiliča je bila povsem zaslužena, saj je slavil s 6:1 ter 6:3 v setih.

 

Najboljši hrvaški tenisač, ki je za igranje na OP Kitajske prejel povabilo organizatorja, je Nadala nadigral že v prvem nizu, saj je povedel kar s 5:0, nato pa svojo dominacijo nadaljeval še v drugem nizu. To je prvi poraz Nadala v Pekingu, saj je preteklo leto tu slavil na olimpijskih igrah, leta 2005 pa je osvojil turnir OP Kitajske.


V finalu se bosta tako pomerila Čilić ter Srb Novak Djoković, ki je zlahka odpravil Šveda Robina Söderlinga z 6:3 in 6:3. Djoković in Čilić sta se do sedaj pomerila trikrat, vsakič pa je bil zmagovalec "Nole", ki se bo po novem štetju točku na lestvici ATP vrnil na tretje mesto.


V finalu med ženskami pa se bosta pomerili Poljakinja Agnieszka Radwanska in Rusinja Svetlana Kuznjecova. Radwanska je v polfinalu s 6:4 in 6:3 premagala Francozinjo Marion Bartoli, Kuznjecova pa je bila s 6:1 in 6:3 boljša od rojakinje Nadje Petrove.

Peking, polfinale:

Moški:
Marin Čilić (Hrv/8) - Rafael Nadal (Špa/1) 6:1, 6:3;
Novak Đoković (Srb/2) - Robina Söderlinga (Šve/6) 6:3, 6:3.

Ženske:
Svetlana Kuznjecova (Rus/6) - Nadja Petrova (Rus/13) 6:1, 6:3;
Agnieszka Radwanska (Pol/12) - Marion Bartoli (Fra/14) 6:4, 6:3.