Cimos meri na naslov državnega prvaka

V ekipi je kar devet novih igralcev - najbolj slovita imena so Madžar Balazs Laluska ter slovenski reprezentanti David Špiler, Luka Dobelšek in Dušan Podpečan.

Objavljeno
21. avgust 2009 20.00
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Koper - Slovenski rokometni prvoligaš Cimos Koper tudi v novi sezoni meri visoko na domačem prizorišču. Po dveh blestečih sezonah, v katerih je le malo manjkalo, da bi pokalnemu dodali še naslov državnega prvaka, so rokometaši sredi intenzivnih priprav na novo dolgo sezono.

"Recesija je na trgu veliko spremenila in tako so nam postali finančno dosegljivi tudi igralci, do katerih v preteklosti nikakor ne bi mogli," je dejal direktor kluba Aleš Koršič.

 

Uprava pričakuje nadaljnji napredek kluba na vseh področjih, seveda pa bo medijsko najbolj izpostavljena članska vrsta. "V napadu smo močnejši kot lani," je na današnji uradni predstavitvi ekipe dejal trener Matjaž Tominec in dodal: "Če bi tako ekipo imeli v minuli sezoni, potem bi nedvomno postali državni prvaki. Vedeti pa moramo, da sta se okrepila tudi Celje Pivovarna Laško in Gorenje. Zato je cilj sezone enakopraven boj za naslov prvaka, v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev pa lahko ob ugodnem žrebu prilezemo precej daleč."

 

V ekipi je kar devet novih igralcev - najbolj slovita imena so Madžar Balazs Laluska ter slovenski reprezentanti David Špiler, Luka Dobelšek in Dušan Podpečan - in kljub zmanjšanemu proračunu ima ekipa ustrezne igralce na vseh položajih.

 

Tominec bi si želel še enega izrazito obrambnega igralca. V minuli sezoni je bil Cimos najbolj učinkovito moštvo v rednem delu prvenstva in tudi v končnici, tako da si lahko navijači rumeno-modrih tudi v novi sezoni obetajo napadalen in učinkovit rokomet.