Class One v Sloveniji tudi letos

Vodna formula 1 bo očitno tudi letos obiskala slovensko obalo. Letošnja izvedba dirke bo na sporedu 1. julija, kot zaključek sedemdnevnega festivala s številnimi spremljevalnimi prireditvami.

Objavljeno
10. januar 2007 21.10
Vodilni čoln svetovnega pokala dirk hitrih čolnov v razredu C1, Spirit of Norway, je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah pred nedeljsko dirko za VN Slovenije
Portorož - Vodna formula 1 bo očitno tudi letos obiskala slovensko obalo. Prireditelji slovenske dirke za svetovno prvenstvo motornih čolnov Class One so danes v Portorožu razkrili, da naj bi bila letošnja izvedba te dirke na sporedu 1. julija, kot zaključek sedemdnevnega festivala s številnimi spremljevalnimi prireditvami.

"Korenite spremembe v organizaciji dirke v letu 2007 so vidne že zdaj. Sodelovanje z lokalnimi oblastmi je tesnejše in zapletov okoli dovoljenj ni pričakovati. Veliko več časa je tudi za pridobivanje pokroviteljev, glavna novost za gledalce pa bo bistveno nižja ali brezplačna vstopnina (izjema bo le prostor VIP). Dogodek je zamišljen kot sedemdnevni festival s številnimi spremljevalnimi prireditvami," so prireditelji dirke zapisali v sporočilu za javnost.

Lansko dirko, ki je bila na sporedu septembra, televizijske pravice zanjo pa je odkupilo 350 televizijskih postaj, si je po oceni prirediteljev ogledalo 60.000 ljudi in jo je vodstvo tekmovanja ocenilo za najbolje organizirano dirko sezone. Kljub temu pa je po prvi tovrstni dirki v Sloveniji nastal finančni primanjkljaj, tudi po zaslugi izogibanju plačila (predragih) vstopnic. "Izguba je bila prvo leto pričakovana, a žal večja od načrtovane, kar želimo popraviti v prihodnjih sezonah," je pojasnil eden izmed direktorjev prireditve Ruediger Keferboeck, ki je skupaj s Klausom Stelzigom pripravil petletni projekt za to prireditev.

V prvenstvu 2007, koledar bodo sicer objavili na navtičnem sejmu v Duesseldorfu 24. januarja, naj bi bilo devet ali deset dirk (lani jih je bilo osem) z vsaj dvema novima gostiteljema - Francijo ali Grčijo in dvema novima čolnoma (skupaj deset). Za dirko se sicer zanimajo tudi na Hrvaškem, toda v vodstvu tekmovanja zatrjujejo, da bo na Jadranu le ena dirka.