Claudia Pechstein lahko spet trenira

Olimpijska prvakinja v hitrostnem drsanju Claudia Pechstein lahko začne spet trenirati z nemško reprezentanco, potem ko je bila njena pritožba na mednarodnem arbitražnem sodišču za šport uspešna.

Objavljeno
04. september 2009 16.14
P. Z.
P. Z.
Lozana - Toda 37-letna zvezdnica Claudia Pechstein še ne sme tekmovati, dokler ne bo znana razodba sodišča v Lozani, kar se bo zgodilo v začetku novembra. Pechsteinova si želi ostati konkurenčna, saj načrtuje nastopiti na olimpijskih igrah v Vancouvru prihodnje leto. To bi bile že njene šeste zaporedne olimpijske igre.

Mednarodna smučarska zveza ji je julija naložilo dveletno prepoved nastopanja, potem ko so v njeni krvi odkrili nenavadne sestavine. Prepoved je zajemala tudi treniranje z nemško reprezentanco. Toda petkratna zlata olimpijka se je pritožila na to odločitev in opozorila, da ji niso odkrili jemanja nobenega prepovedanega sredstva. Rezultati naj bi bili posledica napačnih merjenj.

"Claudia Pechstein lahko sodeluje pri vseh aktivnostih nemške zveze ali kluba, vendar še ne sme tekmovati, dokler CAS ne bo sprejel odločitve v njenem primeru," je sporočilo sodišče s sedežem v Lozani, ki naj bi razsodilo do začetka novembra, o se bo začel svetovni pokal.