Clijstersovi turnir v Sydneyju

Belgijka Kim Clijsters je v finalu teniškega turnirja WTA v Sydneyju. Tretja nosilka je premagala Jeleno Jankovič iz Srbije s 4:6, 7:6 (1) in 6:4.

Objavljeno
12. januar 2007 14.45
Kim Clijsters
Sydney - Belgijka Kim Clijsters je v finalu teniškega turnirja WTA v Sydneyju z nagradnim skladom 600.000 ameriških dolarjev, kjer je bila tretja nosilka, premagala Jeleno Jankovič iz Srbije s 4:6, 7:6 (1) in 6:4. Belgijka je ta turnir osvojila tudi že leta 2003.

Clijstersova, ki naj bi se po napovedih konec leta tekmovalno upokojila, je sezono začela s turnirsko zmago. Po ekshibicijskem slavju prejšnji teden v Hongkongu nad prvo nosilko odprtega prvenstva Avstralije Marijo Šarapovo je imela za tekmico Jankovičevo, ki je pred tem nanizala devet zaporednih zmag ter je minuli teden zmagala na turnirju v Aucklandu. Jankovičeva je bila na pragu desete zaporedne zmage, vendar zaključne žogice v drugem nizu ni izkoristila. Niz je izgubila po podaljšani igri in nato klonila v odločilnem tretjem nizu, ko je zaostajala že z 0:4. Pred tem je ugnala nosilke Martino Hingis (5), Amelie Mauresmo (1) in Nicole Vaidišovo (8).

Izid finala:

Kim Clijsters (Bel/3) - Jelena Jankovič (Srb) 4:6, 7:6 (1), 6:4