Collina se vrača v nogomet

Sloviti italijanski nogometni sodnik Pierluigi Collina se vrača na veliko prizorišče. Eden najboljših nogometnih delivcev pravice na svetu bo  pomočnik prvega moža italijanske sodniške organizacije Cesara Gussonija.

Objavljeno
28. december 2006 19.45
Pierluigi Collina
Rim - Sloviti italijanski nogometni sodnik Pierluigi Collina se vrača na veliko prizorišče. Predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Luca Pancalli je danes dejal, da bo eden najboljših nogometnih delivcev pravice na svetu, ki se je upokojil avgusta lani, v bodoče pomočnik prvega moža italijanske sodniške organizacije Cesara Gussonija.

Po nogometni upokojitvi se je 46-letni "veličastni plešec", ki je vrhunec svoje sodniške kariere dosegel na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji, ko je sodil finalni obračun med Brazilijo in Nemčijo, posvetil finančnemu svetovanju, v teh dneh pa je vendarle sprejel povabilo Pancallija, ki želi italijanski klubski nogomet očistiti zakulisnih iger.

Vrhunec nogometnih spletk se je na Apeninskem polotoku zgodil po koncu sezone 2005/06, ko so bili številni klubi zaradi prirejanja izidov in dogovarjanja s sodniki kaznovani z odvzemom točk in celo nazadovanjem v nižjo raven tekmovanja. Najhujšo kazen je dobil najbolj slovit klub na "škornju" Juventus, ki so mu odvzeli naslov prvaka in ga potisnili v Serie B, kjer pa je že zasedel enega vodilnih položajev in se bo po koncu sezone skoraj zagotovo vrnil v najbolj imenitno italijansko klubsko nogometno ligo.