Columbus blestel z igralcem več

V vseh treh nedeljskih tekmah severnoameriške profesionalne hokejske lige NHL so točke ostale v domači dvorani. Columbus je predvsem po zaslugi odlične igre ob številčni premoči premagal Ottawo.

Objavljeno
11. december 2006 12.45
New York - V vseh treh nedeljskih tekmah severnoameriške profesionalne hokejske lige (NHL) so točke ostale v domači dvorani. Columbus je predvsem po zaslugi odlične igre ob številčni premoči s 6:2 premagal Ottawo, Chicago je s 4:1 ugnal Edmonton, najtežje delo pa so imeli igralci moštva New York Rangers, ki so v zadnji tretjini tekme proti Floridi krčevito branili in ubranili vodstvo z 2:1.

Za Columbus bo obračun z Ottawo odšel v klubsko zgodovino. Modri jopiči so kar pet od šestih golov dosegli z igralcem več, kar je klubski rekord. Dosegli so četrto zaporedno zmago in dokazali, da je slab start - v prvih 20 tekmah so zabeležili 15 porazov, pozabljen. "Zdaj smo povsem drugo moštvo, kot smo bili na začetku. Igramo z veliko več želje, v naši igri se čuti energija, vse to se kaže tudi v rezultatih," je bil nad igro svojega moštva navdušen branilec Ron Hainsey, ki je k zmagi prispeval gol in dve podaji. Še bolj uspešna sta bila Rick Nash ter Dan Fritsche, oba sta mrežo nasprotnega vratarja zatresla dvakrat, enkrat pa je to uspelo tudi nekdanjemu ljubljencu ljubljanskih navijačev Mannyju Malhotri. Za goste, ki so zabeležili tretji zaporedni poraz, sta se med strelce vpisala Nemec Christoph Schubert ter Mike Fischer.

Vse oči navijačev Chicaga so v zadnjem času uprte v češkega zvezdnika Martina Havlata. Potem ko je zaradi poškodbe gležnja izpustil 19 tekem, je lačen igre, kar se vidi v njegovih predstavah. Tokrat je v dvoboju z Edmontonom dosegel gol (tretji v zadnjih dveh tekmah) in zabeležil podajo, enak dosežek pa je v statistiko vpisal tudi Bryan Smolinski. Svoje sta dodala še Finec Tuomo Ruutu in Rus Denis Arhipov, tako da je na koncu na semaforju kazalo 4:1. Havlat je bil po tekmi zadovoljen še z enim podatkom, klubsko vodstvo je namreč podpisalo enoletno pogodbo s slovaškim veteranom, 38-letnim napadalcem Petrom Bondro.

V obračunu med New York Rangers in Florido so gostje več streljali, vendar je Rangerje reševal razpoloženi vratar Kevin Weekes. Zaustavil je 34 strelov, v zadnji tretjini ga je premagal le branilec Mike Van Ryn, do takrat je bil po golih Čeha Michala Rozsivala ter Šveda Michaela Nylandra (oba je namestil še en Čeh Martin Straka, njegov slavni rojak Jaromir Jagr pa je tokrat ostal pri eni podaji) izid 2:0.