CONI opral Cannavara dopinških sumov

Potem ko je nogometno in športno Italijo pred dnevi pretresla novica, da naj bi nogometaš Fabio Cannavaro jemal prepovedana poživila, je italijanski olimpijski komite sporočil, da Juventusov zvezdnik ni kriv.

Objavljeno
12. oktober 2009 20.54
Fabio Cannavaro
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Firence - Potem ko je nogometno in športno Italijo pred dnevi pretresla novica, da naj bi nogometaš Fabio Cannavaro jemal prepovedana poživila, je italijanski olimpijski komite (CONI) sporočil, da Juventusov zvezdnik ni kriv. Vse skupaj je bila le posledica birokratske napake.

Tako Juventus kot nogometaš sta že od začetka trdila, da gre za pomoto ter da je igralec sredstvo, v katerem je bil prepovedani kortizon, dobil v zdravilu zaradi čebeljega pika. O vsem so tudi obvestili CONI, a se je zdaj izkazalo, da se je zalomilo nekje na komunikacijski relaciji med obema vpletenima stranema. Ker krovna italijanska olimpijska organizacija ni imela popolnega pojasnila kluba, je sprožila preiskavo, danes pa jo je po zaslišanju vpletenih tudi uradno ustavila, kar je potrdil predsednik protidopinške komisije Ettore Torri.

 

Kljub zanj ugodnemu razpletu domnevnega dopinškega prekrška je bil Cannavaro slabe volje. "Vse skupaj mi gre precej na živce. Piči te čebela, naslednji dan si pa v vseh časopisih kot največji dopinški goljuf," se je nad italijanskimi mediji zgražal nogometaš in dodal: "Upam, da me ta zadeva ne bo spremljala še naprej. Vselej sem bil čist in sem spoštoval pravila."

 

Cannavaro v soboto ni igral na kvalifikacijski tekmi italijanske reprezentance v Dublinu, kjer si je Italija z neodločenim izidom že zagotovila nastop na SP 2010, s soigralci pa se v Firencah pripravlja na sredino zadnjo, zdaj že nepomembno tekmo s Ciprom.