Conroy zapečatil usodo Kraljev

Kralji so bili brez možnosti proti Calgaryju, pri katerem je blestel Craig Conroy. Anže Kopitar je na ledu preživel skoraj 22 minut, v katerih ni streljal na gol, dosegel pa je eno podajo.

Objavljeno
31. januar 2007 13.21
New York - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na sredo odigrali 11 srečanj, kar štiri so se končala po izvajanju kazenskih strelov, eno po podaljšku, med poraženci pa so bili vnovič tudi Kralji iz Los Angelesa, ki so gostovali pri Calgaryju in izgubili z 1:4. Anže Kopitar je podal pri edinem golu Kraljev, ki so se še bolj utrdili na dnu pacifiške skupine zahodne konference.

Kralji so bili tokrat brez možnosti proti Calgaryju, pri katerem je blestel Craig Conroy. Nekdanji igralec Los Angelesa je na prvi tekmi v novi sredini dosegel dva zadetka in na noge spravil vso dvorano. Conroy se je od Kraljev k Plamenom preselil v ponedeljek kot menjava za Jamieja Lundmarka in dva izbora na letošnjem naboru. "Moja predstava je presegla vsa pričakovanja," je po tekmi dejal 36-letni Američan, ki je v Calgaryju preživel štiri sezone, nato pa se leta 2004 preselil v Los Angeles.

Anže Kopitar je na ledu preživel skoraj 22 minut, v katerih ni streljal na gol, dosegel pa je eno podajo.

Malkin pred Kopitarjem

Kopitarjev tekmec v boju za novinca leta Rus Jevgenij Malkin je k zmagi Pittsburgha nad Florido s 3:0 prispeval podajo, s čimer je doslej zbral že 53 točk (24 golov, 29 podaj), medtem ko jih je Kopitar dosegel 45 (13 golov, 32 podaj).

V Buffalu je blestel najboljši igralec letošnje tekme zvezd Daniel Briere, ki je drugič v karieri dosegel hat-trick, Sablje pa so premagale Kosmatince iz Bostona s 7:1. "To je korak v pravo smer. Vendar pa nočemo biti preveč samozavestni, saj je to le ena tekma. A potrebovali smo dober rezultat, da smo se prepričali, česa smo sposobni," je dejal Briere.

Sicer pa je najboljše moštvo vzhodne konference Buffalo s 7:1 odpravilo Boston. Detroit je po podaljšku s 4:3 ugnal newyorške Otočane, Tampa je bila s 4:3 po kazenskih strelih boljša od Philadelphie, Columbus je s 3:2 po kazenskih strelih odpravil Vancouver, Atlanta je s 5:4 po kazenskih strelih premagala New Jersey, Dallas je bil po kazenskih strelih s 3:2 boljši od San Joseja. Pittsburgh je s 3:0 premagal Florido, Carolina je z 1:4 klonila proti Torontu, Ottawa je bila s 3:2 boljša od Washingtona, Colorado pa je s 4:3 premagal Nashville.