Contador še naprej v Astani, a samo za leto?

Dvakratni zmagovalec kolesarske dirke Tour de France Alberto Contador bo verjetno ostal pri moštvu Astana tudi v letu 2010, vendar zagotovo ne dlje, poročajo španski mediji. Španec naj bi odločitev o tem sprejel v naslednjih dneh.

Objavljeno
10. november 2009 16.22
P. Z.
P. Z.
Madrid - Kazahstansko moštvo Astana, ki jo je svojčas prizadela dopinška afera, po zadnji sezoni pa sta jo zapustila Lance Armstrong in naš Jani Brajkovič, naj bi po pisanju belgijskih časnikov Albertu Contadorju ponudila štiriletno pogodbo, ki bi mu navrgla osem milijonov evrov. Zadnji prvak na Touru naj bi bil blizu podpisu dveletne pogodbe za štiri milijone evrov.

Toda španski športni dnevnik Marca, ki se sklicuje na Contadorjevega brata in menedžerja Frana, je zavrnil te trditve. »Če bo ostal pri Astani, in to še ni rečeno, bo to za največ eno leto in za manj kot štiri milijone evrov,« je dejal Fran Contador. Veliko bo odvisno od tega, ali bo Astana, ki ima s Contadorjem pogodbo do leta 2010, 20. novembra pridobila licenco ProToura. Če je ne bo, bo Contador lahko prekinil pogodbo.

Astana je bila ena od moštev, ki po mnenju Mednarodne kolesarske zveze (UCI) ni zadovoljevala administrativnih in finančnih kriterijev, ko je zaprosila za licenco. Kar nekaj ekip, kot so Garmin, Quick Step in Caisse d'Epargne, bi rade v svojih vrstah videle Contadorja, če se bo odločil zapustiti Astano.

Contador je dobil Tour leta 2007 z Discovery Channelom in letos z Astano, ki se ji je pridružil leta 2008.