Čop za zaključek sezone še enkrat v London

Veslač Iztok Čop se bo v soboto udeležil zadnje uradne tekme v letu 2010 - Four's Head v Londonu. V preteklih treh letih se je Čop na tej tekmi s svojimi soveslači veselil zmage, zato ima enake apetite tudi letos.

Objavljeno
10. november 2009 18.31
Iztok Čop
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
London/Bled - Veslaška sezona se je praktično končala že pred dvema mesecema, najtrofejnejši slovenski veslač Iztok Čop pa se bo v soboto udeležil zadnje uradne tekme v letu 2010 - Four's Head v Londonu. V preteklih treh letih se je Čop na tej tekmi s svojimi soveslači veselil zmage, zato ima enake apetite tudi letos.

 

Tudi letos, tako kot v preteklih treh letih, bosta ob Čopu v čolnu Britanec Alan Campbell in Novozelandec Mahe Drysdale, četrti veslač pa se vsako leto menja; gre za tekmovalca kluba Tideway Scullers, za katerega bodo veslači nastopili tudi tokrat. Ob omenjeni trojici bo letos nastopil James Dunley.

 

Kot vselej bodo na tekmi nastopili najboljši britanski četverci in številni veslači iz tujine. Za tekmo elitnih četvercev je prijavljenih 16 posadk, ki bodo nastopile na nekaj več kot petkilometrski progi, ki poteka v nasprotni smeri kot verjetno najslovitejša veslaška tekma na svetu med univerzama Cambridge in Oxford.