Craig Bellamy zrežiral Liverpoolov preobrat

Nogometaši Barcelone so v sinočnjem prvem dvoboju osmine finala lige prvakov z Liverpoolom na lastni koži občutili, da se ne splača hvaliti dneva pred večerom.

Objavljeno
22. februar 2007 09.40
V Barseloni je gostoval Liverpool
Barcelona – Nogometaši Barcelone so v sinočnjem prvem dvoboju osmine finala lige prvakov z Liverpoolom na lastni koži občutili, da se ne splača hvaliti dneva pred večerom. V obračunu zmagovalcev tega prestižnega tekmovanja v zadnjih dveh sezonah so imeli namreč Katalonci po zgodnjem golu Portugalca Deca z glavo škarje in platno v svojih rokah, prav v trenutkih terenske premoči pa so se jim kocke začele podirati. Še pred odmorom je namreč izenačil Craig Bellamy, ki je bil tudi kreator akcije za drugi gol Angležev. Po nespretnem posredovanju Rafaela Marqueza je namreč lepo podal do Johna Arneja Riiseja, ki mu ni bilo težko žoge poslati za hrbet čuvaja Barcelonine mreže Victorja Valdesa. Španci so nazadnje zagrozili v 87. minuti, a je Deco iz prostega strela zatresel le vratnico.

Izidi: Roma : Lyon 0:0, Barcelona : Liverpool 1:2 (Deco; Bellamy, Riise), Porto : Chelsea 1:1 (Meireles; Ševčenko), Inter : Valencia 2:2 (Cambiasso, Maicon; Villa, Silva). J. P.

Izidi v torek odigranih tekem:

Celtic - Milan 0:0
Lille - Manchester United 0:1 (0:0)
PSV Eindhoven - Arsenal 1:0 (0:0)
Real Madrid - Bayern 3:2 (3:1)