Crepel končal SP z drugim zlatom

Deskarsko svetovno prvenstvo v švicarski Arosi, na katerem je Rok Flander Sloveniji priboril dve medalji, se je končalo s preizkušnjama v snežnem kanalu.

Objavljeno
20. januar 2007 21.30
Mathieu Crepel
Arosa - Deskarsko svetovno prvenstvo v švicarski Arosi, na katerem je Rok Flander Sloveniji priboril dve medalji, se je končalo s preizkušnjama v snežnem kanalu. Pri moških, kjer je edini slovenski predstavnik v tej disciplini Luka Jeromel končal na 36. mestu, je slavil Francoz Mathieu Crepel, ki je tako dobil obe disciplini prostega sloga, saj je v petek osvojil že zlato v skokih. Pri ženskah je bila najboljša domačinka Manuela Laura Pesko.

V ženskem finalu sta o vrstnem redu na vrhu odločali dve desetinki. Peskova je dobila 43,1 točke, drugouvrščena Japonka Soko Jamaoka 43,0, bronasta Poljakinja Paulina Ligocka pa 42,9. Pri moških je Crepel (46,7) prav tako slavil z desetinko naskoka pred Japoncem Kazuhirom
Kokubojem
(46,6), tretji je bil Kanadčan Brad Martin (43,3).

"Neverjetno. Po lanskih olimpijskih igrah do januarja sploh nisem tekmoval v snežnem kanalu in nisem pričakoval, da sem lahko tako dober. Pred prvenstvom niti nisem bil prepričan, ali bom nastopil, zato sem še toliko bolj vesel," je dvojno zlato pospremil Crepel. Francoz je z dvojnim uspehom nasledil Finca Anttija Auttija, ki mu je enak dosežek uspel na prejšnjem svetovnem prvenstvu v Whistlerju, letos pa se je moral zadovoljiti s srebrom v skokih in petim mestom v kanalu.