Crosby dodal še dve podaji

Hokejisti v ligi NHL so v nedeljo odigrali dve tekmi. Washington je premagal New York Inslanders po kazenskih strelih z 2:1, Montreal pa Pittsburgh po podaljšku s 4:3.

Objavljeno
05. februar 2007 10.59
Sidney Crosby
Montreal - Čeprav je bila pozornost velike večine ameriške športne javnosti usmerjena v Miami in finale lige ameriškega nogometa NFL, pa tudi hokejisti v ligi NHL niso povsem prekinili prvenstva. V nedeljo so odigrali dve tekmi, obe pa sta se končali šele po dodatku. Washington je New York Inslanders premagal po kazenskih strelih z 2:1, Montreal pa Pittsburgh po podaljšku s 4:3.

Niz šestih zmag Pittsburgha se je končal v Montrealu, kjer je Sheldon Souray z golom v tretji minuti podaljška prinesel zmago domačim. Podal mu je Tomaš Plekanec, ki je pred tem v rednem delu tekme dosegel dva zadetka. Najučinkovitejši igralec lige Sidney Crosby pa je bil podajalec pri golih Jordana Staala in Ryana Whitneyja, s čimer je svoj letošnji izkupiček povečal na 59 podaj in 84 točk.

Washington je kljub nerazpoloženemu zvezdniku Aleksandru Ovečkinu - proti vratom tekmecev je sprožil le dva strela - premagal newyorške Otočane. Aleksander Semin je zadel odločilni kazenski strel, izkazal pa se je tudi vratar moštva iz prestolnice Olaf Kolzig, zbral je 31 obramb in nato ustavil še kazenske stele Miroslava Šatana, Viktorja Kozlova in Jasona Blaka.