Crosby najmlajši igralec s 100 točkami

Sidney Crosby je dosegel svoj 28. gol v sezoni ter izkupiček golov in podaj povišal na 100. S tem je postal najmlajši hokejist v zgodovini lige, ki mu je uspelo v eni sezoni doseči vsaj 100 točk.

Objavljeno
11. marec 2007 10.35
Sidney Crosby v boju z vratarjem Henrikom Lundquistom
Pittsburgh - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na nedeljo odigrali deset srečanj. Največ pozornosti je bilo usmerjene v Pittsburgh, kjer je Sidney Crosby za zmago Pingvinov nad Rangerji po podaljšku s 3:2 dosegel svoj 28. gol v sezoni ter izkupiček golov in podaj povišal na 100. S tem je postal najmlajši hokejist v zgodovini lige, ki mu je uspelo v eni sezoni doseči vsaj 100 točk.

Pingvini so za zmago potrebovali podaljšek

Na srečanju v Pittsburghu domačim Pingvinom po dveh tretjinah ni kazalo najbolje, saj so po golih Karla Rachuneka in Matta Cullena zaostajali z 0:2. V zadnji tretjini pa sta za izenačenje poskrbela Jevgenij Malkin in Sidney Crosby. Malkin je s 73 doseženimi točkami trdno v vodstvu med novinci, na drugem mestu je hokejist Colorada Paul Stastny, ki je dosegel 65 točk, trenutno poškodovani Anže Kopitar pa ima na tretjem mestu 56 točk. V skupnem vodstvu najboljših strelcev lige pa je 19-letni Crosby, ki ima pred najbližjima zasledovalcema, Vincentom Lecavalierjem in Martinom St. Louisom, ki oba branita barve Tampe Bay, devet točk prednosti.

Na srečanju proti newyorškim Rangerjem je Pittsburghu v drugi minuti podaljška zmago z golom prinesel Colby Armstrong. Crosby si je moral zaradi težav z opremo podaljšek ogledati s klopi za rezervne igralce: "To je zares grozno. Čeprav zaupam soigralcem, si vedno želim biti na ledu. Še posebej v podaljšku. Res je težko vse skupaj le opazovati," je dejal Crosby.

Brodeur zagotovil zmago Vragov

Za zmago Vragov proti Sabljam je najbolj zaslužen vratar gostov Martin Brodeur, ki je ubranil 31 strelov, New Jersey pa zdaj za Buffalom na lestvici vzhodne konference zaostaja le še za točko. Za Sablje sta zadela Dainius Zubrus in Daniel Briere, za Vrage pa so bili uspešni Travis Zajac, Michael Rupp in Brian Rafalski.

Ostala srečanja

Vodilno moštvo vzhodne konference Buffalo je moralo z 2:3 priznati premoč New Jerseyja, najuspešnejše moštvo dosedanjega dela prvenstva Nashville je z 2:1 ugnalo Columbus, Philadelphia je v dvoboju začelja vzhodne konference s 4:1 premagala Boston, Toronto je po podaljšku s 4:3 ugnal Ottawo, St. Louis je moral s 3:4 priznati premoč Montrealu, Chicago je bil s 6:5 boljši od Phoenixa, newyorški Otočani so s 5:2 premagali Washington, Florida je bila s 3:2 boljša od Atlante, Tampa pa je po podaljšku s 3:2 premagala Calgary.