Črv dvoma je ne bo ustavil

V Koebenhavnu ta teden poteka svetovno prvenstvo v olimpijski verziji taekwondoja WTF. Prvenstva se udeležuje tudi sedem slovenskih borcev - v ožji krog kandidatk za kolajne nedvomno sodi Nuša Rajher.

Objavljeno
14. oktober 2009 13.27
Naslov svetovnih prvakinj so osvojili Sabina Šehič in Nuša Rajher
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec
Ljubljana - Slovenski tekvondo na svetovnih prvenstvih olimpijskega združenja WTF verjetno še ni imel tako močnega aduta, kot ga bo imel na letošnjem vrhuncu (od danes do nedelje) v Københavnu, kjer v ožji krog kandidatk za kolajne v kategoriji do 73 kilogramov nedvomno sodi tudi Nuša Rajher. V vlogo ene od favoritinj, ki se je 26-letna Mariborčanka niti ne brani preveč, jo konec koncev postavljajo njene tri prepričljive zmage na pomladanskih turnirjih za svetovni pokal v Eindhovnu, Hamburgu in Innsbrucku, na katerih je zablestela v vsem svojem sijaju.

 

»Glede na to, da od sebe vselej zahtevam največ, kolikor sem zmožna, so moja pričakovanja pred svetovnim prvenstvom zelo velika. Ne vem pa, če so tudi realna,« je pred ponedeljkovim letom proti danski prestolnici razmišljala Rajherjeva. Mešanih občutkov ni mogla skriti, črv dvoma pa se je vanjo naselil po neuspešnem nastopu na odprtem prvenstvu Velike Britanije, na katerem se je konec avgusta od tekmovanja poslovila že po uvodnem krogu.

 

»V Manchestru se res nisem dobro borila; prav nasprotno, bila sem obupna. Po porazu, s katerim sem se zavoljo prejšnjih uspehov le stežka sprijaznila, me je trener Kristjan Kovačič tolažil, da sem bila pretrenirana, ker sem na Otok pripotovala tako rekoč naravnost z napornih priprav v Španiji. A to kljub vsemu ne sme biti opravičilo za mojo slabo predstavo,« si poraza v Manchestru še ni oprostila 183 centimetrov visoka Štajerka, ki se strinja, da je bilo - če je že morala - vsekakor bolje izpasti v prvem krogu na OP Velike Britanije kot na svetovnem prvenstvu.


Več v sredini tiskani izdaji Dela.