Čupić za Gorenje že na derbiju s Celjem?

Najboljši strelec rokometašev Gorenja Ivan Čupić bi po pisanju hrvaškega športnega dnevnika Sportske Novosti po dolgotrajni poškodbi kolena utegnil zaigrati že na nedeljskem derbiju Mik 1. lige proti Celju Pivovarni Laško.

Objavljeno
17. september 2009 16.36
Rokometaš Gorenja Ivan Čupić
P. Z.
P. Z.
Zagreb, Velenje - Manj kot pet mesecev po operaciji križnih vezi bi se Ivan Čupić lahko vrnil na igrišče, pišejo Sportske Novosti. V drugem kolu slovenskega prvenstva se bosta v Mariboru pomerila Gorenje in Celje Pivovarna Laško. Čupić bi po petkovem zdravniškem pregledu utegnil dočakati zeleno luč in nastopiti na derbiju.

"Že nekaj časa normalno treniram z ekipo in ne občutim nobenih posledic po rehabilitaciji in postopnem obremenjevanju desnega kolena. V petek me bo pregledal dr. Matjaž Sajovic, kirurg, ki me je maja operiral v celjski bolnišnici. Komaj čakam, da zaigram. Ni isti trenirati ali boriti se na pravi tekmi. To sem zelo pogrešal," je izjavil hrvaški desnokrilni reprezentant, ki je bil pravo odkritje lanske sezone. Dokler je na tekmi ni skupil in moral predčasno končati sezono, v kateri je Gorenje kasneje osvojilo prvi naslov slovenskega prvaka in nastopilo v finalu pokala EHF.

"Veselim se igranja v ligi prvakov. Že dolgo nisem igral v tem tekmovanju. Imamo dobro ekipo. Trener Ivica Obrvan je dobro sestavil igralski in taktični mozaik. Mislim, da se bomo predstavili v lepi luči, čeprav imamo težko skupino," je dejal Čupić, ki še ne razmišlja o odhodu iz tabora "os": "To sezono bom tukaj. Za naslednjo ne vem. Povedal sem svoje želje in klub bo želel zaščititi svoje interese. Zdaj nočem razmišljati o tem. Želim se čim prej vrniti v formo, tako zaradi kluba kot zaradi hrvaške reprezentance."

Gorenje in Celje se bosta zaradi kazni Velenjčanov pomerila v nedeljo ob 17.15 v mariborski dvorani Tabor.