Dallas do desete zaporedne zmage

V sinočnjih tekmah NBA je edini poraz na domačem igrišču zabeležil Cleveland proti Chicagu. Washington je bil boljši od Sacramenta, Dallas pa je vknjižil novo zmago, potem ko je ugnal Miami.

Objavljeno
23. februar 2007 11.02
Nowitzki je tokrat dosegel 31 točk
Dallas - V severnoameriški košarkarski ligi NBA so bile sinoči na sporedu zgolj tri tekme. Edini poraz na domačem igrišču je zabeležil Cleveland, ki je moral z 78:84 priznati premoč Chicagu. Washington je bil s 109:106 boljši od Sacramenta, Dallas pa je vknjižil novo zmago, potem ko je s 112:100 ugnal Miami.

Dallas je sinoči znova razvajal domače gledalce, potem ko je s 112:110 z že deseto zaporedno zmago ugnal goste iz Miamija, ki so v Dallasu gostovali prvič po osvojitvi naslova NBA v šesti tekmi končnice junija lani. Nemec Dirk Nowitzki je dobro izkoristil odsotnost prvega moža Vročice Dwyaneja Wadea in Miamiju natrosil 31 točk in 11 skokov. Wade, ki je imel lani v končnici povprečje 35 točk in si je s tem upravičeno prislužil naslov najkoristnejšega igralca, bo najverjetneje moral izpustiti preostali del sezone, saj ga čaka operacija, potem ko si je na sredini tekmi proti Houstonu izpahnil ramo. Dallas je zmagal na svojih 31 tekmah od 33 in je postal šele četrta ekipa v zgodovini NBA, ki je vknjižila tri zaporedne nize po deset zmag. Shaquille O'Neal je v dresu Vročice dosegel 17 točk in osem skokov.

Cleveland je moral na domačem parketu priznati premoč Bikom iz Chicaga. Luol Deng je nanizal 18 točk, Ben Wallace pa je zablestel z 19 skoki, rekordom sezone v obliki sedmih blokad in dvema uspešno izvajanima prostima metoma v zadnji minuti srečanja. K temu je Wallace dodal še 14 točk, Bullsi pa so prekinili negativni niz šestih porazov. Ben Gordon je k skupnemu izkupičku Bikov dodal 16 točk, Kirk Hinrich pa 11. V dresu Clevelanda je bil z 29 točkami najboljši LeBron James, Larry Hughes jih je dodal še 20.

V Washingtonu, ki je s 109:106 premagal Sacramento, je blestel Gilbert Arenas, ki je kar 30 od svojih skupno 43 točk zbral v prvem polčasu. Njegovo poslanstvo je v drugem polčasu nadaljeval Caron Butler, ki je dosegel 19 od skupno 25 točk. Pri Sacramentu je bil z 32 točkami najboljši Ron Artest.