Dallas že v končnici

Košarkarji Dallasa so 1. udeleženci končnice letošnjega prvenstva v ligi NBA. Ponoči po slovenskem času je Dallas ugnal New Jersey s 102:89 in dosegel 51. zmago v 60. nastopu v sezoni.

Objavljeno
07. marec 2007 12.04
Kobe Bryantu je spodrsnilo, ko se je skušal prebiti mimo Minesotine obrambe
Boston- Košarkarji Dallasa so prvi udeleženci končnice letošnjega prvenstva v ligi NBA. Ponoči po slovenskem času je Dallas ugnal New Jersey s 102:89 in dosegel 51. zmago v 60. nastopu v sezoni. Za New Jersey je zaigral tudi Boštjan Nachbar in v 27 minutah dosegel pet točk, štiri skoke in podajo.

Od Slovencev se je najbolje odrezal Udrih


Skupaj je bilo na sporedu sedem srečanj. Washington je s 129:109 ugnal Toronto, za katerega je Rašo Nesterović v 19 minutah dosegel šest točk, dva skoka, podajo in tri blokade, Uroš Slokar pa v petih minutah štiri točke, tri skoke in podajo. Minnesota je po dveh podaljških premagala moštvo Los Angeles Lakers 117:107, Saša Vujačić pa v ekipi poražencev ni imel svojega večera, saj je v osmih minutah v statistiko vpisal skok in dve asistenci. Med slovenskimi košarkarji se je veselil le Beno Udrih, ki je s San Antoniom slavil v Portlandu z 99:94, Udrih pa je k zmagi v 16 minutah prispeval osem točk, skok, podajo in nasprotniku ukradel žogo.

Zmago Dallasa si je v živo ogledal tudi Scottie Pippen

Vsa slava večera je šla Dallasu, ki si je pred več kot 20.000 gledalci, med katerimi je bil tudi Scottie Pippen predčasno priboril končnico. Prav 41-letni Pippen, ki je v zlatih letih Chicaga s to ekipo ob Michaelu Jordanu šestkrat osvojil naslov prvaka, pred tremi leti pa se je poslovil od košarke, se je pred dnevi ponudil Dallasu, da bi zanj zaigral v končnici lige. Trener Avery Johnson pa se mu je le vljudno zahvalil za ponujeno pomoč in jo odklonil.

Z že 16. zaporedno zmago so košarkarji iz Teksasa prvi, ki imajo zagotovljeno mesto v drugem delu tekmovanja, vendar so s tem neobremenjeni. "Prepričan sem, da so navijači zelo veseli, nas pa čaka še veliko dela v rednem delu in tudi v nadaljevanju," je po zmagi pokomentiral Jerry Stackhouse. Tokrat se je Dallas predstavil predvsem s kolektivno igro in kar sedem košarkarjev je vknjižilo dvomestno število košev. S 24 točkami je bil najboljši Jason Terry, Dirk Nowitzki pa jih je prispeval 22 in pod obročema ujel 11 žog. "Dallas je tako močan, ker ima tako dolgo klop. Ko se kateremu iz prve peterice naberejo štiri osebne napake, ga trener zamenja z drugim igralcem, ki je prav tako dober," je nasprotnika pohvalil trener New Jerseyja Lawrence Frank. V njegovem moštvu je z 32 koši izstopal Vince Carter.

V Minnesoti dva podaljška

Dva podaljška so gledalci videli v Minnesoti in se na koncu veselili visoke zmage svojih ljubljencev s 117:107 nad Los Angelesom, potem ko so gostitelji drugi podaljšek dobili kar z 12:2. Pred dvema dnevoma je Minnesota po dveh podaljških izgubila v Bostonu s 117:124. Tokrat je pri zmagovalcih 33 točk dosegel Ricky Davis, Kevin Garnett pa je zbral 17 skokov. Kobe Bryant je na drugi strani dosegel kar 40 točk in ujel 13 žog, a je bilo to premalo, da bi preprečil tretji zaporedni poraz svoje ekipe.

Marbury tragični junak obračuna New York Knicks - Seattle SuperSonics

Podobno usodo kot Kobe Bryant je doživel Stephon Marbury. Na tekmi New Yorka proti Seattlu je sicer dosegel 40 točk, a moral priznati premoč Seattlu z 99:100. Prav Marbury je bil tudi tragični junaki obračuna, saj je v zadnji sekundi zgrešil prosti met, ki bi pomenil podaljšek. Pri Seattlu je bil z 29 koši najboljši Ray Allen.

Izidi košarkarske lige NBA

Washington Wizards - Toronto Raptors 129:109
(Rašo Nesterovič 19 minut, 6 točk, 2 skoka, podaja, 3 blokade za Toronto)
(Uroš Slokar 5 minut, 4 točke, 3 skoki, podaja za Toronto)
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 117:107 (dva podaljška)
(Saša Vujačič 8 minut, skok, 2 podaji za L.A. Lakers)
Denver Nuggets - New Orleans Hornets 106:91
Sacramento Kings - Indiana Pacers 102:98
New York Knicks - Seattle SuperSonics 99:100
Dallas Mavericks - New Jersey Nets 102:89
(Boštjan Nachbar 27 minut, 5 točk, 4 skoki, blokada za New Jersey)
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 94:99
(Beno Udrih 16 minut, 8 točk, skok, podaja, ukradena žoga za San Antonio)