Danci bronasti

Trikolorji se po polfinalnem obračunu z Nemčijo niso pobrali in v tekmi za tretje mesto proti Danski igrali le stransko vlogo.

Objavljeno
04. februar 2007 17.12
Christiansen in Knudsen slavita zmago
Köln - Pred letošnjo rokometno tekmo vseh tekem med Nemci in Poljaki so se v malem finalu, ki je bil s sodniško dvojico Nenad Krstič - Peter Ljubič tudi malce slovensko obarvan, v kölnski areni pomerili danski in francoski igralci, končne zmage pa so se povsem zasluženo veselili varovanci Ulrika Wilbecka.

Trikolorji so - morda zaradi "polfinalne kraje" proti Nemcem - obračun za bronasto odličje odigrali daleč pod svojimi zmožnostmi, bojeviti in motivirani danski igralci pa so s pridom izkoristili brezvoljnost dvakratnih svetovnih prvakov iz Islandije leta 1995 in Francije leta 2001 ter se veselili svojega drugega odličja na svetovnih prvenstvih. Prvo kolajno so osvojili na zaključnem turnirju na Švedskem leta 1967, ko so bili srebrni.

Galski petelini so predvsem slabo odprli tekmo in si že po 15 minutah priigrali gromozanski zaostanek sedmih golov (4:11). V nadaljevanju so varovanci francoskega stratega Clauda Oneste vendarle vzpostavili ravnotežje, a bližje od treh golov zaostanka (v 43. minuti je bilo 21:24) vendarle niso zmogli. Nekoliko je temu botrovala velika danska želja po bronastem odličju, predvsem pa dejstvo, da Bertrand Gille, Daniel Narcisse, Nikola Karabatič, Jerome Fernandez in druščina v današnjem dvoboju enostavno niso bili pravi.


* Kölnarena, 19.000 gledalcev
*sodnika Krstič in Ljubič (oba Slovenija)
* Francija: Ploquin, Fernandez 6, Dinart, Burdet, G. Gille, B. Gille 2, Narcisse 5 (1), Girault, Karabatič 5, Kempe 1, Omeyer, Abati 1, Abalo 1, Guigou 6 (3)
* Danska: Hvidt, Leegaard 5, Jorgensen 1, Jensen 1, Rasmunssen, Christiansen 9 (4), Madsen 3, Knudsen 4, Stryger 3, Oechsler 2, Noddesbo 4, Henriksen, Boldsen 2, Lindberg
* Sedemmetrovke: Francija 4 (4), Danska 4 (4)
* Izključitve: Francija 4, Danska 8 minut
* Rdeč karton: /.