Danes zelena luč za Sljeme

Mednarodna smučarska zveza je danes tudi uradno prižgala zeleno luč za izvedbo svetovnega pokala v ženskem slalomu, ki bo nad hrvaško prestolnico na sporedu 4. januarja.

Objavljeno
29. december 2006 14.08
Zagreb - Po telefonskem pogovoru svetovalca Hrvaške smučarske zveze Kurta Kocha in predstavnika Mednarodne smučarske zveze (FIS) Filipa Gartnerja so danes pri FIS tudi uradno prižgali zeleno luč za izvedbo svetovnega pokala v ženskem slalomu, ki bo nad hrvaško prestolnico na sporedu 4. januarja 2007.

"Gospod Koch je zelo zadovoljen z vsem, kar so v trenutnih vremenskih razmerah postorili direktor tekme Reno Fleiss in njegova ekipa. Proga za slalom je dodatno zasnežena in dobro pripravljena vse od televizijskega stolpa do cilja, zato o organizaciji nočne tekme ni več dilem," je potrdil tiskovni predstavnik hrvaške zveze Ozren Mueler.

Po njegovih besedah gredo prirediteljem na roko tudi napovedane nekoliko nižje temperature v prihodnjih dneh. Vendar pa je na progi že sedaj veliko snega, kar je lepa napoved, da bodo imele smučarke bolj ali manj enake razmere na tekmi, enako ledeno stezo na Sljemenu.