Daniel Albrecht okleva z odločitvijo o vrnitvi

Švicarski alpski smučar Daniel Albrecht, ki je čudežno okreval po hudih poškodbah glave in tritedenski umetni komi, še okleva z odločitvijo o vrnitvi na veliko sceno. Sicer trenira kot še nikoli, vendar še ne ve, v kakšni formi je.

Objavljeno
17. oktober 2009 12.56
Daniel Albrecht
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Lozana - Imenitni švicarski alpski smučar Daniel Albrecht, ki se je pobral po hudih poškodbah glave, še okleva z odločitvijo o vrnitvi na veliko sceno. Po grozljivem padcu na treningu smuka v Kitzbühlu je njegovo življenje viselo na nitki, a je po tritedenski umetni komi čudežno okreval, tako da se je celo vrnil na priprave z reprezentanco.

Kljub velikanskemu zdravstvenemu napredku pa smučar še ne more z gotovostjo napovedati, kdaj bo pridružil snežni karavani in začel tekmovati na tekmah za svetovni pokal v alpskem smučanju.

 

"V zadnjem času sem treniral toliko kot še nikoli poprej, kar bi vsakogar zelo utrudilo," je z zanj značilno dobro voljo razlagal novinarjem. Nekdanji najboljši kombinatorec na svetu ter veleslalomski podprvak si želi vzeti še nekaj časa ter postopno graditi vrhunsko formo, čeprav je še nedavno tega napovedoval povratek na veliko sceno že na uvodu svetovnega pokala v Söldnu.

 

"Vse je mogoče v tem trenutku: lahko, da bom potreboval še nekaj časa, lahko pa se zgodi, da se vloženi trud ne bo obrestoval. Sicer pa sem v tem trenutku zelo srečen, kajti izteklo bi se lahko tudi slabše. Ostal sem tak, kot sem bil prej," je nekoliko omilil visoka pričakovanja, ko je dobro prespal prvotne napovedi o hitri vrnitvi na veliko sceno. "Zelo težko je ocenjevati formo po taki poškodbi, ki se je ne da primerjati s poškodovanim gležnjem ali kolenom," dodaja Albrecht. V mislih ima tudi izkušnje drugih, ko se prehitra vrnitev na vrhunske tekme po hudih poškodbah ni izkazala za najbolj posrečeno odločitev.