Darko Milanič ne bo selektor

Z vodstva Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da Darko Milanič ne bo prevzel mesta selektorja izbrane vrste. Milanič je v ekipi želel imeti tudi Zlatka Zahoviča, ta pa je postavil nesprejemljive zahteve.

Objavljeno
13. december 2006 17.16
Ljubljana - V Izoli sta se danes sestala predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Rudi Zavrl in kandidat za naslednika Braneta Oblaka na reprezentančnem selektorskem stolčku Darko Milanič. Pogovori so bili neuspešni, tako da je član zlate slovenske generacije selektorsko ponudbo zavrnil. Glavni razlog za to je po besedah obeh dejstvo, da si predsednik ne želi sodelovanja z Zlatkom Zahovičem, kar je bil Milaničev glavni pogoj. Pogovori z drugimi kandidati se bodo tako nadaljevali, novi selektor pa naj bi bil znan do 20. januarja.

Razgovori med Milaničem in Zavrlom so imeli svojo predigro že v ponedeljek, ko je predsednik NZS sedel za mizo z Zahovičem. Čeprav sta po srečanju oba trdila, da je bil sestanek uspešen in v dobrobit slovenskega nogometa, pa temu očitno ni bilo tako. Nekdanji zvezdnik je namreč nerazumljivo pozval Zavrla k odstopu (mesto naj bi prepustil Zoranu Jankoviču), čeprav je ta pred slabim mesecem dobil podporo skupščine NZS.

"Z Milaničem nisva našla skupnega jezika. Zahteval je, da Zahovič prevzame funkcijo športnega direktorja reprezentance, kar pa je za nas nesprejemljivo. Te funkcije pri nas niti nimamo," je za radio Slovenija dejal Zavrl in dodal, da je predlog Milaniča, da se sestane z Zahovičem sprejel, ker se je pripravljen pogovarjati z vsemi, ki slovenskemu nogometu želijo dobro. A častnega odstopa, kot mu ga je predlagal nekdanji reprezentant, ni pripravljen sprejeti.

Milanič tako ne bo selektor, a kot potrjujejo njegove besede, to ni nič nepričakovanega: "Od vsega začetka sem se zavedal, da bodo pogajanja težka. Na koncu sva se s predsednikom razšla, ker si ne želel sodelovanja z Zlatkom, ki sem ga predlagal sam, ker menim, da ima samozaupanje in ideje. To je bil moj edini pogoj, s predsednikom se o drugih zadevah še nisva pogovarjala."

Slovenija tako ostaja brez selektorja. O imenih drugih kandidatov Zavrl za zdaj še noče govoriti. Kot sam pravi, pridejo v poštev tako slovenski kot tuji strokovnjaki.