Day pokopal Jeseničane

Hokejisti Acroni Jesenic so v 37. krogu lige EBEL izgubili na gostovanju v Gradcu. Jeseničane je "pokopal" Grag Day, ki je dosegel vse tri gole za gostitelje.

Objavljeno
12. januar 2007 23.22
Acroni Jesenice - Graz 99ers 8:2 (4:0, 3:0, 1:2)
Gradec - Hokejisti Acroni Jesenic so v 37. krogu lige EBEL na gostovanju v Gradcu izgubili z 1:3 (0:0, 0:1, 1:2). Jeseničane je "pokopal" Grag Day, ki je dosegel vse tri gole za gostitelje, za Jeseničane pa je bil uspešen Pare. Na srečo Jeseničanov sta bila neuspešna tudi kluba iz Linza in z Dunaja, neposredna tekmeca v boju za četrto mesto in pred nadaljevanjem imajo železarji odprte vse možnosti za končnico.

"Kako lepo bi bilo, ko bi dve zaporedni gostovanji začeli z zmago," so pred tekmo razpredali jeseniški navijači, ki so sicer v manjšem številu kot običajno spremljali svoje ljubljence na avstrijskem Štajerskem. Standardnim Gorenjcem se je tokrat pridružilo še nekaj ljubiteljev hokeja s slovenskega dela Štajerske, toda v prvi tretjini so bili vsi precej mirni na čelu z domačimi ljubitelji hokeja. Tekma je namreč v uvodnem delu spominjala na uspavanko, kajti igra je bila precej počasnejša od nekaj zadnjih, streli in priložnosti bolj redki, najlepšo pa so imeli domači, a se je plošček po strelu Grega Daya ustavil na golovi črti. Oboji so bili precej nespretni ob igri z igralcem več, tako da je bil nedoločen rezultat brez zadetkov po prvem delu najpravičnejši.

Nadaljevanje je le postreglo z nekoliko bolj živahno igro, a še vedno smo pogrešali jeseniške akcije kot preteklo nedelje proti Beljaku. Železarji so bili za odtenek nevarnejši, vendar so še vedno naredili precej napak pri podajah, da pa niso zadeli v polno, morajo kriviti le sami sebe, v domačih pa je svoje dodal še odlični Walter Bartholomaeus, katerega je enkrat rešila tudi vratnica. Poleg tega so imeli gostje še dve številčni prednosti dveh igralcev več po celo kot minuto, a jim tudi to, kljub nekaj nevarnim poskusom, ni prineslo uspeha. Zato pa je to uspelo domačim, ki so se preko njihovega najboljšega strelca Grega Daya le razveselili vodstva, v sicer še vedno ne preveč kakovostnem obračunu. V zadnjem delu so železarji le pokazali nekaj svoje prave igre, ki so jo kronali z izenačujočim zadetkom po slabih štirih minutah, a kaj ko so le dve minuti 'pozabili' na Grega Daya, ki je z natančnim strelom med Glavičevima nogama zadel še drugič in le dobro minuto pred koncem poskrbel za tokratni železarski potop in za svoj hat-trick. Železarji tokrat niso bili pravi, naslednja huda preizkušnja pa jih čaka že v nedeljo v Linzu.

Na srečo tudi tekmeci Jeseničanov za uvrstitev med najboljšo četverico niso bili uspešni in pred končnico se položaj za slovenske prvake ni bistveno spremenil.