Debevec slavil v Zagrebu

V Zagrebu je potekal dvoboj v streljanju z zračno puško in pištolo v vseh kategorijah, ki se je končal z ekipno zmago Hrvaške. V posamični konkurenci zračne puške je slavil Rajmond Debevec.

Objavljeno
18. februar 2007 19.00
Rajmond Debevec
Zagreb - Na prizorišču lanskega svetovnega prvenstva z zračnim in MK orožjem v Vrabčanskem potoku v Zagrebu je bilo že 32. mednarodno srečanje reprezentanc Hrvaške in Slovenije. Dvoboj, ki je potekal v streljanju z zračno puško in pištolo v vseh kategorijah, se je sicer končal z ekipno zmago Hrvaške s 6:2, vendar je bila Slovenija zelo blizu neodločnemu rezultatu. Slovenski strelci so ekipno zmagali pri članih z zračno puško in pištolo, v posamični konkurenci zračne puške pa je slavil Rajmond Debevec (595 krogov) pred Željkom Moićevićem (590).

Pri članicah s pištolo je dober izid (381) dosegla Majda Raušl, na koncu pa je to zadostovalo za drugo mesto. Popolnoma se je nastop ponesrečil naši najboljši članici v streljanju z zračno puško Zdenki Stolnik, kateri se je med tekmovanjem sprožil strel izven tarče in je tako zabeležila ničlo.

Naši najboljši tekmovalci in tekmovalke bodo imeli od 6. do 9. marca v Ljubljani še skupne priprave, nato pa bo od 12. do 18. marca sledil nastop na evropskem prvenstvu v francoskem Deauvillu.