Dejan Perić v slovenski reprezentanci?

Novi selektor slovenske rokometne reprezentance Zvonimir Serdarušić bo jutri imenoval 40 kandidatov za nastop na EP 2010 v Avstriji. Po nekaterih podatkih je povabil legendo celjskega rokometa Dejana Perića.

Objavljeno
29. september 2009 22.31
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Dejan Perić je dolga leta igral v Celju Pivovarni Laško in z njim tudi osvojil ligo prvakov leta 2004. Zdaj brani vrata madžarskega Veszprema, kjer je tudi kapetan. V Celju ima družino in načrtuje, da bo po koncu kariere živel v Sloveniji. Poleg srbskega ima tudi slovensko državljanstvo.

Kljub 39 letom je še vedno eden najboljših čuvajev mreže na svetu in bi bil velika okrepitev za slovensko reprezentanco. To še zlasti velja na motivacijskem področju, saj je znano, da zna ustvariti zmagovito vzdušje tako v garderobi kot na igrišču.

Perić je bil dolgoletni reprezentant Srbije, za katero je zbral prek 200 nastopov, vendar izpolnjuje tudi vse pogoje za nastop za slovensko reprezentanco. Na RZS novice niso potrdili in skrivnostno dodajajo, da bo vse znano jutri.

Potem ko je izpustila letošnje svetovno prvenstvo na Hrvaškem, bo Slovenija januarja 2010 nastopila na evropskem prvenstvu v Avstriji. Po prihodu izkušenega hrvaškega stratega Zvonimirja Serdarušića so apetiti po novem velikem uspehu spet zrasli. Slovenci so na domačem EP leta 2004 osvojili srebrno kolajno.