Dekle v rožnatem rešuje tokijski turnir

Potem ko so izpadle Dinara Safina, Svetlana Kuznjecova, Venus Williams, Jelena Dementjeva in Caroline Wozniacki, je organizatorjem turnirja v Tokiu odleglo, ko se je v četrtfinale prebila ljubljenka občinstva Marija Šarapova.

Objavljeno
30. september 2009 15.08
P. Z.
P. Z.
Tokio - Nekdanja številka 1 in magnet za gledalce Marija Šarapova je zaigrala v rožnati obleki in v tretjem kolu premagala rojakinjo Aliso Klejbanovo z 2:6, 6:2 in 6:2. Po prvem nizu je kazalo, da bo slovo vzela tudi sibirska lepotica, vendar je potem zaigrala precej bolje in poskrbela za vzdihe olajšanja pri organizatorjih turnirja z dvema milijonoma dolarjev nagradnega sklada.

Med favoritnjami se je med osmerico prebila tudi Srbkinja Jelena Janković, ki je kot sedma nosilka najvišje postavljena na turnirju Pan Pacific Open. Napredovala je po predaji Rusinje Jelene Vesnine, ki se je poškodovala pri 6:1 in 3:0.

Šarapova, ki je po operaciji rame lanskega oktobra padla na 25. mesto na lestvici WTA, je leta 2005 zmagala v Tokiu in osvojila svoj prvi turnir na turneji WTA. 22-letnica je imela veliko težav v prvem nizu in je za nasvet na igrišče priklicala trenerja Michaela Joyca. Ta je očitbo našel prave besede, saj je njegova varovanka zaigrala kot prerojena. Trikratna zmagovalka turnirjev za grand-slam je po zmagi delila poljubčke navijačem, ki so povsem obsedeni z njenim šarmom.

Jankovićeva, ki je leto 2008 končala na vrhu lestvice WTA, je zmagala, ko je Vesnina odvrgla brisačo in končala dvoboj v hladnih razmerah pod pokrito streho osrednjega igrišča. Srbkinja se bo v četrtfinalu pomerila s 14. nosilko Marion Bartoli, ki je izločila Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo (4:6 6:2 7:5).

Tokio je zares nesrečen kraj za favoritinje. Turnir je začelo devet igralk med deseterico na lestvici WTA. Zdaj sta ostali le še dve.