Delegacija MOK navdušena nad Pjeongčangom

Predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja so končali z ogledom Pjeongčanga, ki se poteguje za organizacijo zimskih olimpijskih iger 2014.

Objavljeno
17. februar 2007 16.07
Seul - Predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) so končali z ogledom Pjeongčanga, ki se poteguje za organizacijo zimskih olimpijskih iger 2014. "Navdušeni smo nad tem, kar Pjeongčang lahko ponudi olimpijskemu gibanju," je na novinarski konferenci dejal Chicaru Igaja, vodja delegacije MOK. Skupina predstavnikov MOK je v južnokorejskem Pjeongčangu preživela štiri dni, v katerih si je ogledala morebitna prizorišča iger.

"Ne glede na to, kje smo bili, nas je pričakala velika množica ljudi. Zares so se izkazali," je bil presenečen Igaja. V nedeljo zjutraj bo šestnajsterica predstavnikov MOK z letalom odletela v naslednje mesto, ki se poteguje za organizacijo iger leta 2014, rusko obmorsko letovišče Soči, nato pa se bodo marca ustavili še v Salzburgu in na Dunaju.

Pjeongčang, ki je julija 2003, ko so predstavniki MOK izbirali prireditelja zimskih OI za leto 2010, zasedel drugo mesto za kanadskim Vancouvrom, upa, da bo v tokratnem glasovanju stopil korak naprej in premagal vse konkurente. Končne ocene bodo ocenjevalci poslali vsem članom MOK, javnosti pa jih bodo predstavili 4. junija, natanko mesec dni pred glasovanjem v Gvatemali.

Južna Koreja je s prestolnico Seulom leta 1998 gostila poletne olimpijske igre, zimske olimpijske igre pa so bile le dvakrat v zgodovini v Aziji, obakrat jih je gostila Japonska.