Delgado ni niti pogledal Zavca, pred katerim je dan D

Boskarja Dejan Zavec in Paul Delgado sta temperaturo pred njunim petkovim boksarskim dvobojem v Stožicah dvigovala tudi na današnjem javnem treningu v Areni P2.

Objavljeno
15. februar 2011 21.43
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – Potem ko sta Dejan Zavec in Paul Delgado že na ponedeljkovi novinarski konferenci kar tekmovala, kdo od njiju je bolj samozavesten, sta slovenski šampion in ameriški izzivalec temperaturo pred njunim petkovim boksarskim dvobojem v Stožicah dvigovala tudi na današnjem javnem treningu v Areni P2.

Za razliko od 34-letnega Ptujčana, ki je z nekaj silovitimi udarci, močno odmevajočimi v ušesih, pokazal, zakaj je svetovni prvak v velterski kategoriji po različici IBF, je enako stari Američan (še) skrival svoje adute. »Dejan me ni navdušil. Če sem iskren, si ga niti ogledal nisem,« je omenil v dres portugalske nogometne reprezentance oblečeni Delgado in vnovič poudaril, da bo stožiški ring zapustil kot zmagovalec.

A Zavca, ki je zaradi prehlada včeraj vzel prvega od treh antibiotikov, izzivalčeve grožnje niti najmanj niso prestrašile. »Paul se lahko domov vrne samo s svojim hlačnim pasom, če ga seveda ima,« se je pošalil najboljši slovenski športnik leta 2010, ki ga danes – kar zadeva hujšanje – čaka dan D, saj se mora znebiti še štirih kilogramov. Ko bo opravil z njimi, bo že, kakor je sam pribil, na tričetrt poti do zmage nad Delgadom.