Dementjeva preprečila sanjski "comeback" Šarapove

V ruskem finalu teniškega turnirja WTA v Torontu (2 milijona $) je Jelena Dementjeva premagala Marijo Šarapovo s 6:4 in 6:3 in se veselila osvojitve 14. lovorike v karieri.

Objavljeno
24. avgust 2009 12.11
P. Z./STA
P. Z./STA
Toronto -Jelena Dementjeva je v polfinalu s 7:6 (2) in 6:1 premagala Američanko Sereno Williams, Marija Šarapova pa je bila s 6:2, 4:6 in 6:4 boljša od rojakinje Alise Klejbanove. Sedemindvajsetletna igralka, četrtopostavljena igralka turnirja, je nato v finalu brez težav premagala rojakinjo Šarapovo in osvojila 14. lovoriko.

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa Šarapova po poškodbi ramena in začasnem, desetmesečnem slovesu od teniškega loparja, še ni osvojila naslova, zdaj pa namerava svoj "comeback" v teniške arene uprizoriti na OP ZDA. Šarapova, ki je v tem času nazadovala na 61. mesto jakostne lestvice WTA, pred Torontom je bila 49. igralka, znova leze vse višje in na novi lestvici zaseda že 30. mesto. V Torontu se je veselila svojega prvega finala po vrnitvi na igrišča.

"Zelo rada igram na turnirju v Torontu, a doslej še nisem prišla višje od prvega ali drugega kroga, kar je vedno predstavljalo precejšnje razočaranje. Zato sem vesela, da sem vendarle osvojila ta naslov," je dejala zmagovalka, ki je obenem pohvalila tudi podporo s tribun. V dosedanjih dvanajstih obračunih s Šarapovo je Dementjeva le trikrat zmagala. Vesela je bila tudi Šarapova: "Mislim, da je za mano sijajen teden. Odigrala sem šest dvobojev, kar pomeni lepo popotnico in zelo dobre priprave za US Open." Mnenje z rojakinjo deli tudi Dementjeva, ki je pokazala vrhunsko formo pred četrtim turnirjem za grand slam v sezoni.

Že v drugem krogu teniškega turnirja v Torontu se je poslovila prva igralka sveta Dinara Safina, ko jo je izločila Francozinja Aravane Rezai.