Derrick Rose na noge spravil Chicago

V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta bili tokrat na sporedu le dve tekmi. Chicago Bulls so v domači dvorani z 92:85 premagali San Antonio Spurs, Portland Trail Blazers pa so s 94:97 klonili proti Denver Nuggets.

Objavljeno
30. oktober 2009 10.34
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Chicago - V Chicagu je Derrick Rose zbral 13 točk in sedem podaj in bil ključni mož na parketu pri odmevni uvodni zmagi sezone Bikov proti San Antonio Spurs. Rose, ki je moral večino pripravljalnih tekem na sezono izpustiti zaradi poškodbe gležnja, je ob prihodu na igrišče pomahal domačim gledalcem ter jim poslal poljubček, nato pa prikazal odlično predstavo.

Rose je pokazal kar nekaj košarkarskih veščin, ki so mu lani prinesle nagrado za najboljšega novinca sezone, prav nič pa se mu ni poznala poškodba, ki ga je poleti močno ovirala. Gledalci so bili navdušeni. Imel je tudi precej pomoči v soigralcih, tako da si je Chicago v drugem delu zlahka priigral prednost, čeprav je v vrstah gostov z 28 točkami in 16 skoki blestel Tim Duncan.

V Oregonu pa je Carmelo Anthony 19 od svojih skupaj kar 41 točk dosegel v zadnji četrtini in po težavah gostiteljev iz Portlanda pri izvajanju prostih metov največ pripomogel k zmagi v gosteh s 97:94. Greg Oden je za domače moštvo, Portland Trail Blazers, 4,6 sekunde pred piskom sirene zgrešil dva prosta meta, in tako gostom na široko odprl vrata do zmage. Zatem je dvakrat na drugi strani zadel Anthony, domači košarkar pa je prav ob zvoku sirene zgrešil trojko. Roy je bil prvi strelec Portlanda s 33 točkami. Igra je bila precej počasna zaradi številnih osebnih napak; košarkarji obeh moštev so namreč metali kar 90 prostih metov.