Detroit le še točko za Buffalom

V ligi NHL so hokejisti odigrali le dve srečanji. Detroit je doma s 4:2 premagal Chicago, San Jose pa je po kazenskih strelih s 3:2 v gosteh ugnal Washington.

Objavljeno
22. februar 2007 10.09
Washington - V severnoameriški ligi NHL so hokejisti v noči na četrtek odigrali le dve srečanji. Detroit je na domačem ledu s 4:2 premagal Chicago in na lestvici lige le še za točko zaostaja za vodilnim Buffalom, San Jose pa je po kazenskih strelih s 3:2 v gosteh ugnal Washington.

Hašek ubranil 26 strelov

Junaka srečanja v Detroitu sta bila vratar Dominik Hašek, ki je ubranil 26 strelov, in napadalec Henrik Zetterberg, ki je zabil dva gola. Odločilnega tretjega je dosegel v 14. minuti zadnje tretjine, nato pa je 38 sekund pred koncem zadel še prazno mrežo in postavil končni izid tekme. Preostala gola za Rdeča krila sta dosegla še Pavel Dacjuk, ki je dosegel 100. gol v NHL karieri, in Kris Draper, za Črne jastrebe sta bila uspešna Radim Vrbata in Bryan Smolinski, Nikolaj Habibulin pa je zaustavil 31 strelov.

" Enostavno nismo našli mreže, Rdeča krila pa znajo zmagovati. So izredno izkušeno moštvo, vedo, kako igrati v takšnih situacijah in so zasluženo zmagali," je po tekmi dejal trener Chicaga Denis Savard.

Črnim jastrebom ni pomagala niti vrnitev levega krila Reneja Borqueja, ki je bil zaradi poškodbe noge z ledenih ploskev odsoten od novega leta. Na današnji tekmi pa se bo moral Chicago znajti brez Denisa Arkhipova, ki si je ob naletu Nicklasa Lidstroema zvil gleženj.

V Washingtonu odločili kazenski streli

Srečanje v Washingtonu so odločili kazenski streli. Gostitelji so uvodna gola dosegli v prvi polovici prvega dela igre, ko sta zadela Shaone Morrisonn in Brian Sutherby, a se Morski psi niso predali. V 18. minuti prve tretjine je Patrick Rissmiller dosegel gol in izid znižal na 1:2, izenačujoči zadetek, s katerim je San Jose izsilil podaljšek, pa je v šesti minuti zadnje tretjine ob igralcu več na ledu dosegel Matthew Carle. V podaljšku gledalci niso videli zadetkov, v izvajanju kazenskih strelov pa so imeli bolj mirne roke Morski psi, ki so se veselili 37. zmage v sezoni.