Detroit Pistons še sedmič zapored

Košarkarji Detroit Pistons so bili boljši od moštva Los Angeles Clippers. Denver Nuggets so premagali Golden State Warriorse, moštvo Utah Jazz pa je ugnalo Atlanto.

Objavljeno
13. februar 2007 10.52
NBA
Los Angeles - Košarkarji Detroit Pistons so v severnoameriški ligi NBA v noči na torek vknjižili še sedmo zaporedno zmago. Tokrat so bili z 92:74 boljši od moštva Los Angeles Clippers. Denver Nuggets so s 123:111 premagali goste iz Kalifornije, Golden State Warriors. V tretji tekmi večera je moštvo Utah Jazz v domači dvorani zlahka (102:76) ugnalo Atlanto.

V zvezdni državi Michigan je blestel Chris Webber, ki je k zmagi Detroit Pistons nad Los Angeles Clippers (92:74) prispeval 19 točk in devet skokov, Richard Hamilton pa jih je dodal 15. Izkazal se je tudi Tayshaun Prince s 14 točkami, Rasheed Wallace pa jih je prispeval deset in dodal dve blokadi. "Občutek ob zmagah je fantastičen in tudi če se ozrete na naše poraze, boste hitro opazili, da so bili vsi izjemno tesni. Vznemirjen sem, vendar ob tem prepričan, da zmoremo še več. Navdušen sem nad našim potencialom, vendar ta - sam po sebi - še ne pomeni ničesar," je po tekmi poudaril Webber.

"Webber je na parketu agresiven in to potrebujemo. Z njim nam gre kot po maslu," pa je soigralca pohvalil Prince. Za goste, ki so v sedmih tekmah na gostovanju iztržili vsega dve zmagi, je največ košev (17) dosegel Cuttino Mobley, Chris Kaman pa jih je zbral 13.

V Salt Lake Cityju je v dresu domačega moštva Utah Jazz, ki je doseglo še peto zmago zapored, spet blestel Mehmet Okur z 19 točkami, ob tem pa je kar pet soigralcev popeljal do več kot desettočkovnega izkupička, preden je zadnjo četrtino odsedel zaradi trebušne gripe. Derek Fisher je namreč zbral 14 točk, Paul Millsap 13 in devet skokov, Matt Harpring 11 in osem skokov, Andrej Kirilenko 11 in Gordan Giriček deset. Za goste iz Atlante, ki so pred prihodom v Utah vknjižili pet zaporednih zmag v gosteh, je Marvin Williams zbral 15 točk, Joe Johnson pa 14.

V Koloradu je bil spet dobro razpoložen Carmelo Anthony z 28 točkami, čeprav je moral sredi zadnje četrtine zaradi lažje poškodbe desne stegenske mišice predčasno s parketa, Denver Nuggets pa so s 123:111 premagali goste iz Kalifornije in dosegli tretjo zaporedno zmago. Enak točkovni zbir je zbral tudi J.R. Smith (28), vključno s šestimi trojkami, Brazilec Nene pa jih je k zmagi dodal 24.