Detroit premočan za Kralje

Hokejisti Los Angelesa so po porazu v New Yorku izgubili tudi tekmo pri podprvaku lige NHL Detroitu (2:5). Slovenec Anže Kopitar je bil podajalec pri enem od golov »Kraljev«.

Objavljeno
16. oktober 2009 11.16
Da. O./STA
Da. O./STA
Detroit - V noči na petek so v ligi NHL hokejisti Los Angeles Kings po porazu v New Yorku hladen tuš doživeli tudi v Detroitu. Hokejisti Red Wings so bili premočni ter ekipo Los Angelesa premagali s 5:2. Za Anžeta Kopitarja je bil kljub porazu Kraljev nastop uspešen, saj se je v statistiko tekme vpisal kot podajalec ter vknjižil točko.

Moštvo Los Angelesa je po štirih zmagah na začetku sezone, dve od teh na domačem ledu, prvič zabeležilo dva zaporedna poraza. Detroit je znal drago kaznovati napake hokejistov Los Angelesa, še zlasti v drugi in tretji tretjini, ko je Detroit povsem zasenčil hokejiste Los Angelesa. V končnici so slednji sprožili le sedem strelov, od tega so enkrat zadeli, medtem ko so hokejisti Detroita petnajstkrat zapretili proti vratom Los Angelesa in trikrat zadeli.

Še prvo tretjino je kazalo drugače, razmerje v strelih proti golu je bilo 8:7 v prid LA, ko so gostje z zadetkom Dustina Browna povedli v šesti minuti, a je nato že v četrti minuti druge tretjine sledila streznitev z zadetkom Jonathana Ericssona. Nekaj več kot pet minut kasneje je bila po napaki Los Angelesa uspešna še švedska naveza Detroita Holmström-Lidström za vodstvo domačih z 2:1.

Lidström je sodeloval še pri zadetku Henrika Zetterberga v četrti minuti tretje tretjine za vodstvo 3:1. V 12. minuti so Kralji s Kopitarjevim posredovanjem pri zadetku Justina Williamsa znižali razliko na 3:2, a so nato znova napadli hokejisti Detroita ter še dvakrat zatresli mrežo Los Angelesa najprej Kirk Maltby v 15. minuti, ko je povsem pokopal upe Kraljev za podaljšek, in nato še Brian Rafalski v 20. minuti za končno vodstvo 5:2.

Los Angeles je z dvema zaporednima porazoma ter tretjim v novi sezoni zapravil vodstvo v pacifiški diviziji, s Phoenixom sicer deli osem točk, a imajo »Kojoti« en poraz manj.

Kljub novemu porazu Kraljev je nadvse uspešen večer za edinega slovenskega hokejista v ligi NHL, Hrušičana Kopitarja, ki je s priborjeno točko zbral že enajst točk v novi sezoni in se na seznamu najuspešnejših napadalcev v severnoameriškem profesionalnem hokeju prebil na drugo mesto, pred njim je le Rus Aleks Ovečkin, s sedmimi podajami pa je Kopitar na četrtem mestu vodilnih podajalcev lige.

Izidi:

Washington Capitals - San Jose Sharks 4:1
Montreal Canadiens - Colorado Avalanche 2:3
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 5:2
(Anže Kopitar: ena podaja za LA)
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 7:1
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 1:3
Phoenix Coyotes - St. Louis Blues 3:2 (podaljšek)