Detroit slavil z nogometnim izidom

V hokejski ligi NHL je bila na sporedu le ena tekma, ki se je končala z izidom 1:0. Rdeča krila so z uspehom proti Anaheimu prekinila niz štirih porazov.

Objavljeno
27. marec 2007 11.28
Detroit - Ljubitelji hokeja na drugi strani Atlantika v ponedeljek niso prišli na svoj račun, saj je bila na sporedu le ena tekma, pa še ta se je končala z izidom 1:0. V derbiju ekip z vrha zahodne konference so bila v Detroitu boljša domača Rdeča krila, ki so z uspehom proti Anaheimu prekinila niz štirih porazov.

Za domače se je tekma končala v znamenju številke 25. Toliko obramb je za sedmi "shutout", tekmo brez prejetega zadetka v sezoni, zbral vratar Dominik Hašek, strelec edinega gola Pavel Dacjuk pa se je veselil 25. zadetka letošnje sezone.

Haška je enkrat rešila tudi vratnica, na drugi strani pa Jean-Sebastienu Gigueru kljub dvema obrambama več ni uspelo preprečiti poraza Anaheima. Že pred tekmo je vodstvo lige podelilo priznanje domačemu branilcu Chrisu Cheliosu, ki je s 1542 tekmami najbolj izkušen igralec v NHL med tistimi, ki prihajajo iz ZDA.

Ekipa iz Detroita si je že zagotovila nadaljevanje sezone v končnici, letos že 16. leto zapored. To je najdaljši niz uvrščanja v odločilni del sezone v severnoameriških poklicnih ligah, baseballskemu moštvu New York Yankees je v končnico uspelo priti 12 sezon zapored. Tudi Anaheim bo kljub porazu zanesljivo med 16 najboljšimi moštvi lige, saj je trenutno s 100 točkami najboljši v pacifiški skupini.