Detroit vse bližje vrhu

Najboljša ekipa lige NHL iz Buffala je dosegla novo zmago, vrhu pa so se z zmago nad Phoenixom približali tudi hokejisti Detroita.

Objavljeno
08. februar 2007 14.33
Detroit in Phoenix
Buffalo - V noči na četrtek so v severnoameriški hokejski ligi NHL odigrali pet tekem. Buffalo je s 3:2 premagal Ottawo, San Jose je z enakim izidom slavil v gosteh pri Anaheimu, Detroit je doma ugnal Phoenix s 4:2, New York Islanders so z 2:0 odpravili Philadelphio, Vancouver pa je doma klonil proti Chicagu z 0:3.

Najboljša ekipa lige Buffalo je tudi proti Ottawi pokazala svojo moč. Sablje so tekmo v svojo korist začele nagibati v drugi tretjini, ki so jo dobile z 2:1. Zadela sta Thomas Vanek, ki je gol dosegel tudi v zadnji tretjini, in Maksim Afinogenov. Pri Ottawi je bil v tem delu igre uspešen Dean McAmmond. Senatorji so na začetku zadnje tretjine celo izenačili prek Petra Schaeferja, toda junak tekme Vanek je štiri minute pred koncem vendarle poskrbel za 37. zmago Buffala v sezoni.

Največ zadetkov je padlo na tekmi v Detroitu, kjer so domača Rdeča krila slavila s 4:2. Po prvi tretjini in zadetku Owna Nolana je bolje kazalo Kojotom iz Phoenixa. Toda vse se je spremenilo že v drugi tretjini. Robert Lang in Henrik Zetterberg sta namreč poskrbela za preobrat. Shane Doan je sicer privržencem Phoenixa še vrnil upanje za ugoden izid, toda v zadnji tretjini sta za zanesljivo zmago Detroita poskrbela Zetterberg z drugim golom na tekmi in stotim v karieri ter Pavel Dacjuk. Detroit je tako vknjižil peto zaporedno zmago in le še točko zaostaja za vodilno ekipo zahodne konference Nashvillom.

Morski psi so Racmanom vrnili "milo za drago". Potem ko je Anaheim na prejšnji tekmi slavil v San Joseju, so tokrat Sharks poskrbeli za slabo voljo navijačev v Honda Centru v Anaheimu. Tekma je bila sicer precej izenačena, pa čeprav so gostje sedemkrat več streljali proti golu. Po dveh tretjinah sta bili ekipi popolnoma poravnani (1:1), v zadnji tretjini pa je Milan Michalek tekmo odločil slabe štiri minute pred koncem. Prva dva gola za Morske pse je zabil Jonathan Cheechoo. Za Racmane sta zadela "finski blisk" Teemu Selanne in Shawn Thornton.