Detroit že na drugem mestu

Rdeča krila so se s 34. zmago v sezoni prebila na drugo mesto lestvice lige NHL. Zmagovalca je odločila zadnja tretjina, v kateri je Dominik Hašek zaklenil svoja vrata, njegovi soigralci pa so dosegli tri zadetke.

Objavljeno
06. februar 2007 13.23
Dominik Hašek se je poškodoval
New York - V severnoameriški hokejski ligi NHL je bila v noči na torek na sporedu le ena tekma, v kateri je Detroit v gosteh premagal New York Rangers s 4:3. Rdeča krila so se s štiriintrideseto zmago v sezoni prebila na drugo mesto lestvice lige NHL, za vodilnim Nashvillom zaostajajo le še tri točke (74:77).

Prva tretjina pripadla New Yorku, druga Detroitu

Po prvi tretjini srečanja v New Yorku ni kazalo na zmago gostov, saj so na prvi odmor gostitelji odšli s prednostjo dveh zadetkov. V razmiku trinajstih sekund sta v tretji minuti prvega dela igre zadela Brendan Shanahan in Michael Nylander, na 2:1 je znižal Pavel Dacjuk, tretji gol za Rangerje pa je v petnajsti minuti ob igralcu več na ledu dosegel Marcel Hossa.

V drugi tretjini so tako gostitelji kot gostje neuspešno streljali na nasprotnikov gol, zmagovalca pa je odločila zadnja tretjina, v kateri so Rdeča krila dosegla tri zadetke. V tretji minuti je zadel Jiri Hudler, na 3:3 je v enajsti minuti izenačil Robert Lang, odločilni zadetek pa je v trinajsti minuti zadnje tretjine dosegel Henrik Zetterberg.

Zaklenjena Haškova vrata prinesla zmago

Potem ko je v prvi tretjini zaustavil le štiri strele, se je češki zvezdnik Dominik Hašek v vratih Detroita le zbral in z odličnimi obrambami svojemu moštvu pomagal do četrte zaporedne zmage.

"Kaj se je zgodilo? Vse, kar lahko rečem, je, da je bila to zame najslabša tretjina v sezoni. Vse tri strele bi moral zlahka ubraniti," je bil kritičen Hašek, ki ima letos najboljši izkupiček, upoštevajoč le statistiko zadnjih tretjin. V 785 minutah tretjih tretjin je češki vratar v vsej sezoni prejel le 19 golov. V povprečju je v zadnjih tretjinah Hašek prejel 1,45 gola, drugi najboljši vratar lige pa je v tej analizi vratar Calgaryja Miikka Kiprusoff, s povprečjem 1,89 gola na tretjino.