Dirkači v Afriki s pol moči

Dirkači na reliju Dakar so na današnji 11. etapi opravili le polovično delo: zaradi spremembe trase so namesto tekmovalne etape opravili le transfer od Neme do Ayoun el Atrousa v Mavretaniji.

Objavljeno
17. januar 2007 22.46
Atar - Dirkači na reliju Dakar so na današnji 11. etapi opravili le polovično delo: zaradi spremembe trase so namesto tekmovalne etape opravili le transfer od Neme do Ayoun el Atrousa v Mavretaniji, ni pa bilo hitrostne preizkušnje, tako da se vrstni red na vrhu ni spremenil. Pri motociklistih vodi Španec Marc Coma (KTM), Slovenec Miran Stanovnik (KTM) je na 15. mestu, med avtomobilisti pa je pred nadaljevanjem v najboljšem položaju Francoz Stephane Peterhansel (Mitsubishi).

Stanovnik je etapo opravil brez težav in je pred zadnjimi tremi etapami, ki še lahko kaj spremenijo, v dobri formi. Njegovi tekmeci so danes pri organizatorjih sprožili kar dva izredna pregleda motocikla slovenskega dirkača, če je še vedno v skladu s pravilnikom kategorije maraton, a kakšnih nepravilnosti niso našli. Dodatno so pregledovali tudi GPS napravo, ki beleži tudi hitrost. V naselju je letos prekoračitev dovoljene hitrosti strogo nadzorovana in sankcionirana, vse v duhu večje varnosti za lokalno prebivalstvo.

V četrtek bo na vrsti 12. etapa od Ayoun el Atrousa do Kayesa v skupni dolžini 484 kilometrov, od tega bo 257 kilometrov hitrostne preizkušnje.