Disciplinski sodnik tuhta, kaj bi storil z Olimpijo

Zadnja evroligaška tekma v letu 2006 bo za košarkarje Uniona Olimpije bržkone tudi zadnja priložnost za obstanek v krogu moštev, ki se še potegujejo za napredovanje v drugi krog tekmovanja.

Objavljeno
19. december 2006 08.00
Ljubljana – Zadnja evroligaška tekma v letu 2006 bo za košarkarje Uniona Olimpije bržkone tudi zadnja priložnost za obstanek v krogu moštev, ki se še potegujejo za napredovanje v drugi krog tekmovanja. Roma je z vseh možnih zornih kotov videti najprimernejši tekmec za prvo zmago v gosteh, zato je člane tivolske odprave v Rim včeraj predvsem zanimalo, če bo danes v letalu z njimi tudi Marko Milič, ki si je prislužil izključitev v dvoboju s Cibono. Konkretnega odgovora, kolikšno kazen si lahko obeta, niso dočakali, toda če bi sklepali po neodzivnosti vodstva evrolige, bo Olimpijin kapetan jutri lahko igral. Sila neobzirno bi bilo, če bi mu vest o suspenzu sporočili šele ob prihodu v Rim.

»O morebitnih kaznih zoper Union Olimpijo zaradi neprimernega vedenja gledalcev in Marka Miliča bo odločil disciplinski sodnik evrolige Patrick Grandjean iz Švice, ki se je ravno lotil primera. Pričakujemo, da bo bo svojo odločitev naznanil v naslednjih dneh,« je včeraj popoldne pojasnil tiskovni predstavnik evrolige Diego Fernandez, iz njegovih besed pa je bilo razbrati, da se nikomur pretirano ne mudi. V Tivoliju so medtem vneto preučevali pravilnike evrolige in ugotovili, da ob izključitvi košarkarjev ne predvidevajo avtomatičnega suspenza za eno tekmo, ki mu lahko sledijo še ostrejši ukrepi. Dosedanja praksa kaže, da je bila daleč najpogostejša kazen finančna globa, le v izjemnih primerih pa tudi prepoved nastopa na eni ali večih tekmah. Podobno velja tudi za prireditelje, toda ravno pred dnevi je isti disciplinski sodnik kaznoval C. zvezdo z igranjem dveh tekem pokala ULEB pred praznimi tribunami zaradi izgredov med dvobojem s PAOK.

Ker je Milič v tej sezoni motor in duša Uniona Olimpije, je razumljivo, da trener Gašper Okorn nestrpno pričakuje vesti iz Švice. Če že ne bi šlo brez suspenza, bi bilo zanj najbolje, če bi Patrick Grandjean še nekoliko počakal in Miliču onemogočil nastop šele v naslednjem kolu, torej na gostovanju pri Panathinaikosu. Računa namreč, da bi lahko jutri vnovič prekosili Romo, ki je v Tivoliju klonila z 72:83. Okorn je v Rim popeljal vse razpoložljive može z izjemo mladih Kamila Pietrasa in Klemna Lorbka. V odpravi je tudi Miha Zupan, ki med nestrpnim čakanjem na sodni razplet pomaga Olimpijinim košarkarjem pri vadbi.

Več preberite v torkovi tiskani izdaji Dela...