Djoković razžalostil Srbe

Najbolj vroč teniški igralec začetka sezone, Srb Novak Đokovič, ne bo pomagal svoji reprezentanci v prvem krogu Davisovega pokala proti Indiji v Novem Sadu, saj se želi čim bolje pripraviti na turnirje v ZDA.

Objavljeno
02. marec 2011 21.07
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Beograd - Srbski teniški igralec Novak Djoković je odpovedal nastop na Davisovem pokalu proti Indiji. To je sporočil prek svoje spletne strani, podrobnejših razlogov za takšno odločitev pa ni navedel.

Zmagovalec OP Avstralije se tako ne bo pridružil rojakom v Novem Sadu, temveč je že odpotoval proti Kaliforniji, kjer se bo pripravljal za Indian Wells, ki se začenja 10. marca. »Počutim se dobro, močno sem motiviran, da na naslednjih turnirjih v Indian Wellsu in Miamiju popravim vtis iz prejšnjega leta. Res se želim dobro pripraviti in čim bolje odigrati dvoboje,« je dejal Srb.

Kljub njegovi odsotnosti pa je Srbija v dvoboju z Indijo še vedno favorit. Viktor Troicki in Janko Tipsarević, ki sta lani prispevala svoj delež pri prvi srbski zmagi v tem tekmovanju, bi morala premagati Somdeva Devvarmana in Rohana Bopanno, ki naj bi nastopili v igri posameznikov. Nekoliko težje naj bi bilo v igri dvojic, kjer bo Indijo zastopal legendarni par Leander Paes/Mahesh Bhupathi.

Djkovic je kljub temu opozoril svoje rojake, naj bodo previdni, v njihovem imenu pa obljubil »zanimiv in razburljiv konec tedna v Novem Sadu«.