Djoković sedaj želi še prestižno Wimbledonsko krono

Tretji tenisač sveta Srb Novak Djoković si po nedavni zmagi na odprtem prvenstvu Avstralije želi osvojiti tudi prestižni grand slam v Wimbledonu, ki se bo pričel 20. junija. »Nole« se je tam že dvakrat prebil do polfinala, a si letos želi tudi na travnati podlagi napraviti korak naprej.

Objavljeno
03. februar 2011 18.15
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Najboljši srbski tenisač ta čas Novak Djoković se trenutno nahaja na vrhuncu svoje teniške kariere. Pred meseci je s srbsko teniško reprezentanco v rodnem Beogradu malce presenetljivo osvojil Davisov pokal, novo teniško sezono pa je pričel na najboljši možni način - z zmago na odprtem prvenstvu Avstralije.

Na računalniški lestvici ATP je priljubljeni »Nole« trenutno na visokem tretjem mestu in za drugouvrščenim Rogerjem Federerjem zaostaja skromnih 85 točk. Skupaj je Djoković v svoji karieri osvojil že 18 ATP turnirjev, a tisto kar je pri tem najbolj pomembno, je dejstvo, da je večino svojih uspehov dosegel na trdi podlagi.

Grand slam v Wimbledonu se seveda že tradicionalno igra na travnati površini, česar pa se seveda tudi Srb, zato bo poskusil kar najbolje izkoristiti turnir v Queensu, ki najboljšem svetovnim tenisačem služi kot odlična priprava za tretji grand slam v sezoni. »Wimbledon je zame eden najpomembnejših turnirjev v teniški sezoni. Tudi Queen's Club ima odlična travnata igrišča, vzdušje je izjemno, zato je tam vedno znova zelo prijetno igrati,« je za BBC dejal Djoković.

»Rafa (Rafael Nadal) in jaz sva leta 2008 v finalu Queensa odigrala izjemno partijo, to pa je bil tudi največji dosežek na travnati podlagi v moji karieri. Letos želim dobro nastopiti na obeh turnirjih,« je še dejal Djoković. Turnir AEGON v Queensu bo na sporedu med 6. in 12. junijem, medtem ko se bo grand slam v Wimbledonu pričel 20. junija.