Dobila zagon za nove podvige

Za proslavljanje kolajne s svetovnega prvenstva v Saporu ni bilo veliko časa. Najboljša slovenska smučarska tekačica Petra Majdič je že odpotovala v Skandinavijo, kjer bo skušala seči še višje od petega mesta v skupni razvrstitvi.

Objavljeno
09. marec 2007 08.10
Petra Majdič: V sprintu je možno vse
Lahti – Za proslavljanje kolajne s svetovnega prvenstva v Saporu ni bilo veliko časa. Najboljša slovenska smučarska tekačica Petra Majdič, ki se je v nedeljo vrnila z Japonske s srebrom okoli vratu in steklenima lovorikama za drugo in peto mesto, je včeraj skupaj z Vesno Fabjan, Katjo Višnar in Nejcem Brodarjem odpotovala v Skandinavijo, kjer bo na zadnjih šestih tekmah svetovnega pokala v tej sezoni skušala seči še višje od petega mesta v skupni razvrstitvi.

»V teh treh dneh sem imela veliko opravkov. Dopoldne sem trenirala na Pokljuki, zdaj pa urejam še zadnje dopise in poročila, ki jih moram pravočasno poslati,« je bila Petra Majdič zelo zaposlena dan pred odhodom v Lahti, kjer bo jutri nastopila v posamičnem šprintu v prostem slogu, v nedeljo pa bo na sporedu njena paradna disciplina – tek na 10 km klasično, moški pa bodo morali preteči 5 km več. Svetovna podprvakinja v posamičnem šprintu je v najkrajši disciplini dosegla nekaj dobrih uvrstitev tudi v drsalnem koraku, vendar je težko napovedati, kako se bo tekma razpletala na 82. smučarskih igrah v Lahtiju.

Tekmovanje z dolgoletno tradicijo vsakič pritegne veliko množico gledalcev in je največja smučarska prireditev na Finskem. Lahti je Majdičevi ostal v lepem spominu že leta 2001, ko je na svetovnem prvenstvu dosegla prve izvrstne rezultate in začela pomikati svoje mejnike bistveno navzgor. Od dolge poti z Japonske je bila še bolj utrujena kot od sobotnega teka na 30 km. »Toda doma sem znova dobila zagon in motivacijo za nove podvige,« se ji je prileglo nekaj dni bivanja med domačimi.

Več o tem si preberite v petkovem Delu