Đoković ukrotil francosko trmo

Drugi nosilec na teniškem mastersu v Šanghaju Novak Đoković je odbil vse napade Gillesa Simona in se uvrstil v polfinale, kjer ga čaka Nikolaj Davidenko. V drugem polfinalu pa se bosta pomerila rojaka Feliciano Lopez in Rafael Nadal.

Objavljeno
16. oktober 2009 17.39
P. Z.
P. Z.
Šanghaj - Srb Novak Đoković, ki lovi že tretjo zaporedno zmago na Kitajskem (lani je slavil na zaključnem mastersu v Šangaju, prejšnji teden pa osvojil turnir v Pekingu) je moral proti Francozu Gillesu Simonu pokazati vse svoje znanje, da se je uvrstil med najboljše štiri.

Tekmeca sta v dramatičnem štiriurnem dvoboju drug drugemu odvzemala servise. Drugi nosilec Đoković je denimo v samo treh igrah prikazal veliko slavje z udarjanjem pesti ob prsa in veliko jezo z razbijanjem loparja. Srb, ki bo naslednji teden na lestvici ATP znova zasedel tretje mesto, je v zadnjem nizu Simonu vzel servis za vodstvo s 3:2, nato pa je po premoru za toaleto kot prvi v nizu dobil igro na svoj začetni udarec in zlomil odpor žilavega Francoza.

Đoković se bo v jutrišnjem polfinalu pomeril z Rusom Nikolajem Davidenkom. Šesti nosilec je pred tem izločil Čeha Radeka Štepaneka s 6:1, 4:6 in 6:1. Štepanek je storil kar 42 nevsiljenih napak. Đoković in Davidenko sta se pomerila v lanskem finalu Šanghaja.

Španec Feliciano Lopez je v četrtfinalu presenetil Šveda Robina Söderlinga in ga ugnal s 7:6 in 6:3, s čimer se je prvič v sezoni uvrstil v polfinale turnirja ATP. Številka 41 na svetu se bo v polfinalu pomeril s številko 2 Špancem Rafaelom Nadalom. Njegov nasprotnik v četrtfinalu Hrvat Ivan Ljubičić je namreč dvoboj zaradi poškodbe moral predati v začetku tretjega niza.