Domžale - Primorje 1:1 (1:1)

Nogometaši Domžal in Primorja so se v 24. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1, v Mariboru, kjer so gostovali Koprčani, prav tako ni bilo zadetkov, zmago pa sta tokrat zabeležili Nafta in Hit Gorica.

Objavljeno
01. april 2007 14.00
Portugalski selektor Scolari se z reprezentanti veseli zmage nad Nizozemci
Domžale/Celje/Maribor/Nova Gorica - Nogometaši Domžal in Primorja so se v 24. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Vodilna ekipa lige je v dolgočasni in napačnih podaj polni tekmi proti Ajdovcem zabeležila svoj deveti neodločen izid, ki pa so ga po dveh spomladanskih porazih in remiju v Črnomlju veliko bolj veseli v rdeče-črnem taboru. Varovanci Bojana Prašnikarja so tekmo taktično odigrali dobro, v 28. minuti celo povedli, toda presenečenje je na veselje domačih navijačev preprečil Ermin Rakovič s svojim 14. golom v sezoni.

Domžalčani so gostili ekipo, ki jim je v domačih tekmovanjih zadnja prizadejala poraz, in sicer v pokalu. Takrat je bil z dvema zadetkoma junak tekme Zatkovič in tudi tokrat bi se zgodba skorajda odvila po že videnem scenariju. Po dolgočasni predstavi, ki sta jo moštvi v prvem polčasu prikazali maloštevilnim ljubiteljem nogometa v športnem parku, je namreč bil prav Zatkovič tisti, ki je prvi zatresel mrežo. Dotlej je na tekmi vladalo pravo mrtvilo, tako da so Ajdovci v 28. minuti izkoristili svojo prvo priložnost na tekmi. Kreft je z desne strani po tleh žogo poslal do Zatkoviča, ki je z roba kazenskega prostora natančno sprožil in zadel desni spodnji kot Nemčevih vrat. Takoj po zadetku je moral domači strateg Slaviša Stojanovič, ki ni mogel računati na kaznovanega Grabiča in poškodovanega Lundra, že poseči po prvi menjavi, saj se je poškodoval Ljubijankič.

Zamenjal ga je Cimerotič, ki je bil tudi eden glavnih akterjev pri izenačujočem zadetku Domžal v 45. minuti. Cimerotič je namreč lepo podal do Rakoviča na desno stran kazenskega prostora, prvi strelec lige pa je v mojstrskem slogu iz težkega položaja žogo zabil pod prečko.

Začetek drugega polčasa je obetal veliko boljšo predstavo v primerjavi s prvim delom, saj se je kmalu po sodnikovem žvižgu za strel z 20 metrov odločil Juninho, a je žoga zletela čez vrata Ajdovcev, ki so najbolj pogrešali kaznovanega napadalca Arnauta. Toda kljub nekaterim poskusom in menjavam se je igra vrnila na stare tirnice, tako da so gledalci videli le malo omembe vrednih akcij. Eno boljših je v 65. minuti izpeljal Cimerotič, a je njegov strel z desetih metrov ajdovski vratar Nenezič obranil, tako kot tudi poskus Rakoviča z 20 metrov v 83. minuti.

MIK CM Celje - Nafta 0:1

Nogometaši MIK CM Celja so v 24. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Nafti z 0:1 (0:1).

Celjani so brez Čadikovskega in Travnerja po porazu proti Kopru še drugič zapored izgubili vse tri točke na domačem igrišču. Na drugi strani pa so Lendavčani, ki niso mogli računati na poškodovana Cabana in Repino ter kaznovanega Celcarja, še tretjič v sezoni premagali klub iz mesta ob Savinji. Sodeč po prikazanem na zelenici, ki je v sredo gostila kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Nizozemsko, popolnoma zasluženo. Nafta se je tako petouvrščenemu Primorju približala le na točko, medtem ko MIK CM Celje počasi izgublja stik s prvo sedmerico.

Tako kot v Domžalah maloštevilni gledalci v prvem polčasu niso imeli veliko razlogov za zadovoljstvo. Ekipi sta prikazali igro brez priložnosti, Celjani sploh niso sprožili strela proti vratom Nafte, tako da so več zanimanja kot nogometaši vzbudili domači navijači Celjski grofje, ki so z različnimi rekviziti in točkami obeležili 15-letnico obstoja. Tekma je bila sicer odločena že v 11. minuti, ko je Bogdanovič z desne strani podal v kazenski prostor do Bunca, ta pa je z desetih metrov ukanil domačega vratarja Mujčinoviča.

V drugem polčasu so gostitelji zaigrali bolj podjetno, eno lepših priložnosti pa zapravili v 59. minuti. Sešlar je takrat lepo našel de Souzo, toda njegov strel z glavo je bil lahek plen za Kuzmo. Štiri minute pozneje je skušal Urbanč s 25 metrov presenetiti lendavskega čuvaja mreže, a se je slednji izkazal. Domači trener Pavel Pinni je v zadnjih dvajsetih minutah poskusil potek tekme spremeniti z vpoklicem Bakariča in Breziča, a mu niti to ni pomagalo priti do srečnega konca. Gosti so namreč spet zaigrali bolje in bi lahko svoje vodstvo še povišali. V 73. minuti je Lunder s strelom z glavo s petih metrov prisilil Mujčinoviča k izjemni obrambi, dve minuti pozneje pa je novo priložnost s sedmih metrov zapravil Trenevski.

Maribor - Koper 0:0

Nogometaši Maribora in Kopra so se razšli z neodločenim izidom 0:0. Mariborčani so v zanimivi tekmi osvojili točko proti Koprčanom, ki so se v Ljudskem vrtu izkazali z odprto igro, in zadržali drugo mesto na lestvici. Gledalci v štajerski prestolnici so videli vse, kar lahko ponudi nogomet, le bistva - zadetka - ne.

Dvoboj vijoličastih in rumeno-modrih so sicer zaznamovali luknje v obrambi in nespretni napadalci. Obe moštvi sta si ravno po zaslugi slabih obramb priigrali veliko priložnosti, a so te ostale neizkoriščene. Že v peti minuti je Makriev stekel sam proti gostujočemu vratarju Handanoviču, vendar je žoga zadela le levo vratnico. Po obdobju izenačene igre se je v 33. minuti izvrstna priložnost ponudila Plutu, a je njegov strel Pridigar obranil. Le dobro minuto zatem se je v podobnem položaju na drugi strani znašel Mihelič, toda tudi ta strel iz neposredne bližine je koprski vratar zaustavil. Koprčani so v predzadnji minuti prvega polčasa spet imeli priložnost za vodstvo, vednar je bil tako kot vselej dotlej mariborski čuvaj mreže na pravem mestu in zaustavil Šečičev strel s sedmih metrov.

V drugem polčasu so bile moči drugo in sedmouvrščene ekipe prvenstva še bolj uravnotežene. Novo priložnost so si gostitelji priigrali v 67. minuti, ko je z leve strani podal Pečnik, Pekičev strel s petih metrov pa je koprski vratar spet ukrotil. Tekma je doživela vrhunec v sodnikovem podaljšku. V tretji minuti dodatnega dela je najprej Brozovič v svojem kazenskem prostoru podrl Makrieva in dobil rdeč karton. Sodnik Bukovec je pokazal na belo točko, za strel z enajstih metrov pa se je odločil Mujakovič. Toda Handanovič se ni dal premagati niti iz najstrožje kazni, tako da so se varovanci Vlada Badžima lahko veselili že 15. remija v sezoni.

HIT Gorica - Drava 2:1 (2:1)

Nogometaši HIT Gorice so premagali Dravo z 2:1 (2:1). Dvoboj v novogoriškem športnem parku je ponudil zelo dober nogomet, ki so ga gledalci prvič lahko spremljali tudi na pokriti tribuni. Na koncu so se desete letošnje zmage zasluženo veselili državni prvaki in Ptujčanom pobegnili za tri točke. Gorica je na lestvici tretja, Drava pa četrta.

Po uvodnem otipavanju so gosti v 15. minuti povedli. Kronaveter je najprej s približno 17 metrov silovito streljal, a se je Pirih izkazal. Po kotu z leve strani, ki ga je izvedel najboljši ptujski nogometaš Kronaveter, se je v gneči pred goriškimi vrati najbolje znašel Tisnikar in premagal Piriha. V nadaljevanju so varovanci trenerja Borivoja Lučiča le strnili svoje vrste in se v 26. minuti veselili izenačenja. Najboljši igralec tekme Nebojša Kovačevič je z desne strani natančno podal, 18-letni Matavž pa je z 12 metrov hladnokrvno zadel. V 31. minuti je Demirovič, ki je po daljšem času spet zaigral od prve minute, mojstrsko izvedel prosti strel z 22 metrov in zadel prečko. Odbito žogo je iz bližine z glavo v mrežo poslal Nikezič in se veselil še 14. letošnjega gola, s čimer se je na vrhu lestvice najboljših strelcev izenačil z domžalskim napadalcem Rakovičem.