Domžalski krvniki napredovali v šestnajstino finala

Sredine tekme zadnjega kroga skupinskega dela tekmovanja v nogometnem pokalu UEFA so dale še zadnje udeležence šestnajstine finala iz skupin od E do H.

Objavljeno
14. december 2006 13.23
Ermin Rakovič je bil nemočem proti trdoživim Izraelcem
Ljubljana - Sredine tekme zadnjega kroga skupinskega dela tekmovanja v nogometnem pokalu UEFA so dale še zadnje udeležence šestnajstine finala iz skupin od E do H. Tako so se v februarske boje prebili Feyenoord, Paris Saint Germain, Ajax, Hapoel Tel Aviv, Celta Vigo in Fenerbahce.

Feyenoord je v skupini E ugnal Wislo s 3:1. Poljaki so bili pred zadnjim krogom celo točko pred Nizozemci, a slednji tokrat niso naredili napake in z zadetki Nickyja Hofsa, Jonathana De Guzmana in Angelosa Charisteasa strli odpor Krakovčanov, ki so s četrtim mestom izpadli iz tekmovanja. Poleg Feyenoorda sta se iz te skupine naprej prebila še Nancy in Blackburn. Angleži so si prvo mesto zagotovili prav z zmago nad Francozi (1:0), zadel je branilec Lucas Neill.

V skupini F je Espanyol z zmago proti dunajski Austrii (1:0), edini gol je dosegel Walter Pandiani, le potrdil prvo mesto. Ajax si je vstopnico med 32 najboljših zagotovil z zmago pri Zulte-Waregemu, ki pa je tudi napredoval. V Belgiji sta domačo mrežo zatresla Klaas Jan Huntelaar (dvakrat) in Johnny Heitinga.

Hapoel Tel Aviv, ki je v drugem predkrogu krogu izločil Domžale, je preskočil še eno oviro in se kot tretji v skupini G prav tako prebil v februarski del pokala UEFA. Tokrat je bil dovolj že neodločen izid proti ekipi Mlada Boleslav (1:1), edini gol za Izraelce pa je že v 27. minuti zabil Elyaniv Barda. Preostali dve vstopnici za 1/16 finala sta pobrala PSG in Panathinaikos. Francozi so v sredo "razbili Grke", saj so slavili kar s 4:0. Po dvakrat sta zadela Pedro Pauleta in Bonaventure Kalou.

Medtem ko si je Newcastle v skupini H že predčasno priigral napredovanje, pa je bila od zadnjih tekem odvisna usoda Celte in Fenerbahceja. Oba sta se rešila z remijema. Celta je zadetkom Baiana izvlekla neodločen izid v Palermu, Fenerbahce pa je kljub vodstvu Eintrachta Frankfurta z 2:0 tudi dobil tako želeno točko. Z goloma v 64. in 83. minuti sta jo priigrala Tuncay Sanli in Semih Sentuerk.

Poleg že omenjenih so napredovali še Glasgow Rangers, Maccabi Haifa, Tottenham, Dinamo Bukarešta, Parma, branilka naslova Sevilla in AZ Alkmaar. V petkovem žrebu za 1/16 finala (prve tekme bodo 14., povratne pa 22. februarja 2007) bodo sodelovali tudi Werder Bremen, Spartak Moskva, Bordeaux, Šahtjor Donjeck, Steaua Bukarešta, Benfica, AEK Atene in zmagovalec iz leta 2005 CSKA Moskva, ki so izpadli iz lige prvakov.