Drevi slovo navijačev od Tomaža Vnuka

Pred tekmo z Beljakom (19.15) se bo od navijačev Tilie Olimpije poslovil legendarni hokejist Tomaž Vnuk, ki je prejšnji teden napovedal upokojitev. Jeseničani se bodo v Podmežakli pomerili z Medveščakom.

Objavljeno
09. oktober 2009 12.40
Siniša Uroševič, Peter Zalokar
Siniša Uroševič, Peter Zalokar
Ljubljana, Jesenice - Četudi se je hokejsko kolesje komaj dobro zavrtelo v novo sezono, bo že drevi v Tivoliju prav slavnostno. Na tekmo, ki se bo začela ob tradicionalni uri odprtega avstrijskega prvenstva (19.15), vabijo že 15 minut prej, torej ob 19., ko bo na ledu Tomaž Vnuk, dolgoletni kapetan tako Olimpije kot tudi državne reprezentance. Potem ko je pred dnevi na novinarski konferenci uradno spregovoril o svojem slovesu, se bo danes prvič poslovil od navijačev, spektakularna poslovilna tekma pa bo ob začetku naslednje sezone 2010/11, ko bodo pod tivolski strop obesili njegov dres s številko 24 – slednje pri ljubljanskem moštvu ne bo nosil nihče več.

Zagotovo bo glasen aplavz danes pospremil priljubljenega »Rajca«, v zeleno-belem taboru pa bi bili kajpak navdušeni, ko bi se ploskanje nadaljevalo tudi med tekmo in po njej. Tilia Olimpija namreč danes gosti vodilno moštvo z lestvice, VSV iz Beljaka, in po lepi popotnici z Madžarskega, kjer so zmaji nazadnje ugnali domače moštvo, si danes želijo nadgradnjo – novi točki.

Jeseničani snujejo maščevanje za Medveščak

 Drži, v športu se lahko poraz od poraza močno razlikuje. Toda na koncu oba prineseta isto – nič. Jeseniški hokejisti so na zadnjih dveh tekmah proti tekmecem iz avstrijske Koroške nakazali vzpon forme, a obakrat izgubili in so po desetih tekmah z eno zmago prikovani na dno lestvice. V današnjem dvoboju proti novincu Medveščaku bo umetniški vtis povsem nepomemben. Zlepa ali zgrda, treba je osvojiti obe točki, če želijo ujeti stik z mesti, ki na koncu vodijo v končnico.

Po porazu v Beljaku, kjer so v zadnji tretjini zapravili vodstvo s 3:2, so bili igralci na tleh, toda trener Ildar Rahmatulin ne obupuje. »Ne, nismo 'zamočili'. To je vse šola. Raven igre je iz tekme v tekmo višja. Pristop je bil pravi. Največja težava je pomanjkanje izkušenj. V trenutkih, ko bi morala biti zbranost največja, smo popustili. Morda bi si res zaslužili več, a kaj, ko smo spet ostali praznih rok. Enostavno nimamo fantov, ki bi znali zadržati pozitiven rezultat,« od nosilcev igre več pričakuje »Ramo«, ki vzroka za poraz ni iskal v slabi realizaciji igre 5 na 3: »Enkrat zadeneš, drugič ne. Ekipa se dviga in kmalu se bo obrnilo

Ruske potrpežljivosti se še niso nalezli igralci, ki so se s sklonjenimi glavami prebijali iz garderobe v avtobus. »Bili smo tako blizu, a spet tako daleč. Če nič drugega, smo spoznali, da smo konkurenčni ekipam z vrha. Petkova tekma bo odločilna. Dve točki so nuja. Popravnega izpita ne bo,« se pomembnosti dvoboja zaveda kapetan Tomaž Razingar, eden izmed »dolžnikov« na začetku sezone.

Pari 11. kola (vse danes ob 19.15): Tilia Olimpija – VSV, Acroni Jesenice – Medveščak, Salzburg – KAC, Graz 99ers – SAPA Fehervar, Linz : Vienna Capitals 4:2 (1:1, 0:1, 3:0 – Matthiasson 2, Szücs, Shearer; Nageler, Rotter).

Vrstni red: VSV 18, Linz 17, Graz 99ers 15, Vienna Capitals 14, KAC 11, SAPA, Salzburg po 10, Medveščak 9, Tilia Olimpija 8,
Acroni Jesenice 3.

Več v tiskani izdaji Dela