Aaron Hernandez je v zaporu storil samomor

Nekdanji zvezdnik lige NFL je v zaporu v zvezni državi Massachusetts naredil samomor, poročajo ameriški mediji.

Objavljeno
19. april 2017 14.51
USA-PATRIOTS/HERNANDEZ
N. Gr.
N. Gr.

Boston - Nekdanji zvezdnik lige NFL Aaron Hernandez je v zaporu, kjer je prestajal doživljenjsko zaporno kazen zaradi dvojnega umora, danes storil samomor. Kazen je prestajal v zaporu Barranowski Correctional Center.

Hernandez se je v zaporniški celici obesil le nekaj dni po tem, ko ga je sodišče spoznalo za nedolžnega. Hernandez je bil obsojen naklepnega dvojnega umora, med vožnjo naj bi streljal na partnerja sestre svoje zaročenke in njegovega prijatelja. Hernandezova afera je bila ena najbolj odmevnih v ZDA, saj je bil Hernandez nekdaj eden najboljših igralcev lige NFL in del šampionskega kolektiva New England Patriots.

Ko je sodišče prebralo razsodbo, s katero je Hernandeza oprostilo pred devetimi dnevi, je bil nekdanji igralec ameriškega nogometa navdušen, v solzah je povedal, da je razsodbe »zelo vesel«. Lokalne oblasti so sporočile, da je pred samomorom poizkušal blokirati vrata svoje celice. Ko so ga pazniki našli, so ga poizkušali oživljati, za mrtvega pa so ga proglasili ob 4. uri zjutraj po lokalnem času. Obesil se je s pomočjo rjuhe, ki jo je privezal na rešetke svojega okna v zaporniški celici. 

Hernandez je sicer še vedno prestajal dosmrtno kazen brez možnosti pritožbe zaradi umora Odina Lloyda leta 2013.