ACH Volley išče odgovor na ruski servis 

Odbojkarji Belogorja Belgoroda danes ob 18. uri v Tivoliju v povratnem dvoboju pokala CEV. 

Objavljeno
01. marec 2018 00.46
lvi*odbojka
Janez Porenta
Janez Porenta
Ljubljana – Bržkone bo današnja povratna tekma četrtfinala pokala CEV (18, Tivoli) z velikim Belogorjem iz Belgoroda zadnja za odbojkarje ACH Volleyja v tej evropski sezoni (izvzemši interligo), vseeno pa so si v ljubljanskem taboru enotni, da želijo vsaj drago prodati svojo kožo. Zagotovo pa dražje kot v prvem dvoboju, ki so ga izgubili po treh neizenačenih nizih. Skupnega zmagovalca v polfinalu čaka poljski Rzeszow.

»Ne glede na rezultat s prve tekme sem prepričan, da lahko igramo še precej bolje. Belgorod je na domačem parketu optimalno izkoristil najmočnejše orodje, 'spin' servis, na katerega nismo našli odgovora in ki nam je popolnoma onemogočil, da bi razvili svojo igro. Zato je glavni cilj v Tivoliju, da gremo v dvoboj z zmagovalno miselnostjo, ki že vso sezono krasi to ekipo, in storimo vse, da pridemo do prave igre,« poudarja trener oranžnih zmajev Zoran Kedačič.

Kapetan in starosta Belogorja, 42-letni Sergej Tetjuhin, pa ni bil malenkosten: »V Ljubljano smo prišli z enim samim ciljem, po še eno zmago, ki jo od nas vsi pričakujejo, saj želimo osvojiti lovoriko v pokalu CEV. Čaka nas težja naloga kot v prvem dvoboju, ostati bomo morali zbrani, saj nas lahko napake drago stanejo.« Ruski velikan je bil po zmagi v prvem četrtfinalnem obračunu dvakrat uspešen tudi v domačem ligaškem tekmovanju, v katerem na drugem mestu zaostaja zgolj za Zenitom.