ACH se krepi pred novo sezono

Vodstvo ljubljanskega ACH Volleyja, novih slovenskih državnih prvakov, že oblikuje zasedbo za prihajajočo sezono.

Objavljeno
18. maj 2017 16.50
hočevar odbojka
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Ljubljana - ACH Volley je hitro prišel do prve okrepitve, v Ljubljano prihaja mladi obetavni hrvaški odbojkar Petar Đirlić, ki lahko igra ne večih položajih. 

203 cm visoki hrvaški reprezentant je v minuli sezoni branil barve OK Mladost Ribola Kaštela in se skupaj s soigralci veselil ubranitve naslova državnih prvakov po zmagi na peti tekmi finalne serije proti zagrebški Mladosti. Trenutno se skupaj z ostalimi izbranci hrvaškega selektorja Ivana Rančića pripravlja na domače kvalifikacije za naslednje svetovno prvenstvo.

Slovenski državni prvaki so z 20-letnim Hrvatom sklenili pogodbo za naslednje tri sezone. Gre za enega izmed najbolj nadarjenih odbojkarjev na prostoru nekdanje Jugoslavije, ki lahko zaigra na različnih pozicijah. V klubu in reprezentanci do 23 let je igral na mestu korektorja, v članski reprezentanci pa se je preizkusil tudi na mestu srednjega blokerja.

Gaspariniju je všeč na Vzhodu

Slovenski odbojkarski reprezentant Mitja Gasparini bo tudi v prihodnji sezoni igral za ekipo Incheon Korean Air Jumbos in bo eden od sedmih tujcev, ki bodo igrali v južnokorejski ligi.

Čeprav je Incheon Korean Air Jumbos po rednem delu južnokorejskega državnega prvenstva sezono končal na prvem mestu, je v finalu končnice po hudem boju z 2:3 v zmagah moral priznati premoč ekipi Cheonan Hyundai Capital Skywalkers, nekdanjemu klubu 32-letnega korektorja slovenske odbojkarske reprezentance.